Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aloe Blaccas: „Muzika daro žmones laimingus“

Liepos 22–24 dienomis Varėnos „Dainų slėnio“ saloje vyksiančiame „Tamsta muzika“ festivalyje ypač laukiamas atlikėjas iš JAV – 32-ejų Aloe Blaccas, kurio tikrasis vardas Egbertas Nathanielis Dawkinsas III, visame pasaulyje išgarsėjęs daina „I Need A Dollar“. Interviu metu festivalio atstovams jis papasakojo, kad pats nekantriai laukia susitikimo su Lietuva ir tikisi iš jos parsivežti šalikėlį ar kaklaryšį savo kolekcijai.
Aloe Blaccas
Aloe Blaccas / „Tamsta muzika 2011“ organizatorių nuotr.

Jus vadina reperiu, soulo muzikos atlikėju, muzikantu, kūrėju. Kaip jūs pats save apibūdintumėte?

Šis apibūdinimas puikiai man tinka. Kuriu įvairią muziką, dainas, aranžuoju jas, prodiusuoju. Pirmajame mano solo albume skamba įvairios melodijos, nuo šokių muzikos ir salsos iki folkloro ir hiphopo – mėgstu maišyti skirtingus stilius.

Jūsų daina „I Need A Dollar“ – itin populiari Europoje. Penkiose šalyse ji buvo geriausių dainų penketuke, kitose laikėsi keturiasdešimtuke. Kaip jūs jautėtės?

Aš daug metų kūriau muziką, tad būti įvertintam yra nuostabu. Tikiuosi, kad dabar, būdamas žinomas, galėsiu padėti kitiems atlikėjams patekti į muzikos pasaulį.

Kaip gimė daina  „I Need A Dollar“?

Dainos idėja kilo besiklausant folkloro muzikos, kuri turėjo man didelės įtakos tiek savo melodijomis, tiek žodžiais. Mano daina apie tai, kaip aš netenku darbo ir apie kitus realius dalykus, nutikusius mane supantiems žmonėms.

Nuėjote ilgą kelią, kad taptumėte tuo, kas esate. Dainuoti pradėjote nuo jaunų dienų. Kaip manote, kas dar jūsų laukia?

Aš ir toliau įrašinėsiu muziką, taip pat kursiu dainas kitiems artistams. Norėčiau išbandyti aktorystę, vaidinti filmuose. Mėgstu pasakoti istorijas, tad manau, kad vaidyba yra labai įdomus būdas jas perteikti. Tai man būtų didelis iššūkis.

Kokią muziką grosite „Tamsta muzika“ festivalyje?

Jame skambės mano dainos iš albumo „Good Things“, daugiausia soulo muzika, bus šiek tiek ir fanko. Bus daug energijos, šokio, soulo atmosferos. Man patinka galvoti apie savo pasirodymą kaip apie vakarėlį, kuriame turi dalyvauti kiekvienas.

Jūsų grafikas labai užimtas, rengiate turus, koncertuojate Anglijoje, Amerikoje, Kanadoje, Šveicarijoje, Olandijoje… Į Lietuvą atvykstate pirmą kartą. Ko tikitės?

Viliuosi, kad turėsiu progą pamatyti daugiau nei sceną ir jos užkulisius. Kartais dėl laiko stokos negaliu aplankyti miestų, kuriuose koncertuoju, tačiau kai atvyksiu į Lietuvą, tikiuosi išvysti daug besišypsančių veidų, nes muzika daro žmones laimingus.

Šis festivalis vyks mažoje saloje vidury ežero, apsupto miškų. Ar jums kada nors yra tekę koncertuoti tokioje romantiškoje vietoje?

Ne, niekada, ir aš nekantriai laukiu šios patirties.

Kaip jūs tai įsivaizduojate?

Dauguma mano pasirodymų vyksta didmiesčiuose, pilnuose didelių pastatų, tad manau, kad dainuoti apsuptam gamtos grožio bus labai išskirtinis įvykis ir malonus pokytis mano gyvenime.

Dauguma festivalio lankytojų miegos palapinėse. Ar jūs ten miegotumėte?

Nesu tikras, ar po koncerto liksiu ilgam, tačiau tai būtų man pramoga. Jau šimtą metų nemiegojau palapinėje...

Iš kiekvienos šalies, kur koncertuojate, parsivežate kokį nors šalikėlį, kaklaskarę ar kaklaryšį, nes juos kolekcionuojate. Ką norėtumėte gauti iš mūsų, lietuvių?

Norėčiau gauti tokį šalikėlį ar kaklaryšį, kuris atspindėtų Lietuvos žmones. Jei jūs turite kažkokį įvaizdinį piešinį, kuris yra tradicinis ir parodo jūsų šalies žmonių sielą ir stiprybę – norėčiau rasti tokį.

Dėmesio! Festivalio rengėjai organizuoja akciją ir kviečia visus šio atlikėjo gerbėjus atsiųsti arba atnešti tiesiai į festivalį po įdomų šaliką/kaklaryšį – jie bus įteikti pačiam Aloe Blaccui tiesiog scenoje! Daugiau informacijos apie tai www.tamstamuzika.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius