-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikiečių kino vunderkindas Wesas Andersonas pristato naują filmą

Amerikiečių kino vunderkindas Wesas Andersonas priklauso tiems režisieriams, kurių darbus galima atpažinti iš karto. Naujausias režisieriaus filmas „Siunta Prancūzijai“ (angl. „The French Dispatch“) ir vėl neįtikėtinai gražus – kūrybingas, išradingas, spalvingas ir, žinoma, kupinas garsiausių aktorių.
Akimirkos iš filmo „Siunta Prancūzijai“
Akimirkos iš filmo „Siunta Prancūzijai“ / Organizatorių nuotr.

Kalbant apie filmo siužetą, kurį bent iš dalies įkvėpė W.Andersono meilė amerikiečių savaitiniam žurnalui „The New Yorker“, filmas „Siunta Prancūzijai“ seka to paties pavadinimo išgalvoto žurnalo kryžiaus žygius. Ši kino juosta yra istorijų rinkinys, tarsi meilės laiškas žurnalistams, nukeliantis į išgalvotą 20 amžiaus Prancūzijos miestelį, kuriame įsikūrusi amerikiečių laikraščio užsienio redakcija kuria žurnalą.

Organizatorių nuotr./Akimirkos iš filmo „Siunta Prancūzijai“
Organizatorių nuotr./Akimirkos iš filmo „Siunta Prancūzijai“

„Filmo „Siunta Prancūzijai“ veiksmas vyksta praėjusio amžiaus šeštame dešimtmetyje Prancūzijoje ir pasakoja apie amerikiečių žurnalistų grupę. Šią istoriją nėra lengva paaiškinti. Pagrindinis veiksmas tarsi sukasi aplink Prancūzijoje įsikūrusį amerikiečių žurnalistą, kuris kuria savo žurnalą.

Tai daugiau nei šio vyro, žurnalisto kovojančio parašyti ką iš tiesų nori, portretas. Tai nėra filmas apie spaudos laisvę, bet kalbėdamas apie žurnalistus tu privalai atskleisti kas iš tiesų vyksta jų realiame pasaulyje“, – teigia pats režisierius W.Andersonas.

Naujojo filmo aktorių kolektyvas atrodo tiesiog nepriekaištingai, nes W.Andersonas mėgsta bendradarbiauti su pažįstamais veidais iš ankstesnių savo filmų – ne išimtis ir „Siunta Prancūzijai“, kuriame vaidina Frances McDormand, Tilda Swinton, Adrienas Brody, Billas Murray, Owenas Wilsonas, Willemas Dafoe, Owenas Wilsonas bei Jasonas Schwartzmanas.

Organizatorių nuotr./Akimirkos iš filmo „Siunta Prancūzijai“
Organizatorių nuotr./Akimirkos iš filmo „Siunta Prancūzijai“

Pasirodžiusiame filmo „Siunta Prancūzijai“ anonse yra naudojamas kampuotas vaizdo kraštinių santykis, dominuoja vaizdingi portretai, Billas Murray kabinėjasi prie vaikų, o Timothée Chalametas maudosi vonioje. Galima būtų plėstis, tačiau esmė – B.Murray yra žurnalo redaktorius, o Arthuras Howitzeras jaunesnysis bei T.Swinton, O.Wilsonas ir F.McDormandas jo personalas. Ir kaip atskleidžia anonsas, likęs filmas yra padalintas į tris dalis, kiekviena iš jų pasakoja apie žurnale išspausdintą istoriją.

Filmo anonsas:

VIDEO: THE FRENCH DISPATCH | Official Trailer

Pasak Elizabeth Moss, vaidinančios nedidelį vaidmenį filme, kino juosta „Siunta Prancūzijai“ sulauks didžiulės sėkmės dėl išskirtinių W.Andersono gudrybių.

„Aš nuvykau į Prancūziją ir filmavausi dvi dienas. Tai buvo tarsi žingsnis į Weso Andersono filmą. Visi aplink atrodo tarsi buvę Andersono filme – ir dažniausiai tokie jie ir yra – ir pasirodo Wesas Andersonas, kuris taip pat atrodo tarsi iš Weso Andersono filmo.

Tai buvo tarsi keistas sapnas. Ir visi aplink tokie malonūs. Kažkas skaito, kažkas klausosi muzikos, o kiti kalbasi ir valgo raguolius. Tai pati civilizuočiausia patirtis mano gyvenime“, – apie savo patirtį filmavimo aikštelėje pasakojo E.Moss.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius