Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amy Adams – greičiausiai kylanti žvaigždė Holivude

Oskaro nominacija už vaidmenį „Junebung“, dainų ir šokių hitas „Enchanted“, vaidmenys kartu su Philipu Seymuru Hoffmanu ir Meryl Streep, filme „Doubt“: Amy Adams yra sparčiausiai kylanti žvaigždė Holivude, rašo žurnalas ,,Vanity Fair”.
Amy Adams
Amy Adams / „Scanpix“ nuotr.

Lygiai vidurdienį Amy Adams pasibeldžia į prabangius apartamentus ,,Sunset Tower” viešbutyje vakarų Holivude ir spindėdama įeina su aktoriams būdinga maniera. Ji apsirengusi paprastai: balta medvilnine palaidinuke, senais džinsais ir sandalais; jos šviesiai kaštoniniai plaukai lengvai krenta ant pečių. Amy bruožai kaip erelio, o oda – tobulai porcelianinė. Tačiau labiausiai patraukia dėmesį tai, kaip ji dramatiškai juda.

Amy Adams išgarsėjo paskutiniaisiais metais, suvaidinusi Disnėjaus miuzikle „Enchanted“. Filmo pasisekimas (339 milijonai dolerių) pavertė Adams pirmojo ryškumo žvaigžde. Jai šis filmas atnešė 14,5 milijonus dolerių pelno. Ją imta vadinti viena iš Holivudo blogų mergaičių, ji nuolat fotografuojama išeinanti iš naktinių klubų stiklinėmis akimis ketvirtą valandą ryto, taip pat buvo areštuota už vairavimą išgėrus. Kaip ji tikina, tai tiesiog nuostabu. Ji džiaugiasi, kad jos negaudė paparacai, kai ji buvo jaunesnė.

Tuomet Adams vaidindavo aštuoniuose pasirodymuose per savaitę mažame teatre Minesotoje. Prieš dešimt metų (dabar jai 34-eri) ji patyrė pakankamai, kad dabar įvertintų savo sunkiai išsikovotą pasisekimą.

Linksma, nepretenzinga ir, kaip ji pati sako, taip susikoncentravusi į darbą, kad jos draugai turi savaitę laukti atsakymo į žinutes, Adams tiesiog žavinga trigubai: kaip dainininkė, šokėja ir komediantė. Tačiau ji – taip pat rimta dramų aktorė: jos vaidmuo „Junebung“ pelnė jai Oskaro nominaciją ir vietą jaunų Amerikos aktorių panteone.

Netrukus pasirodysiančiame filme „Doubt“ ji vaidina kartu su garsiąja Meryl Streep, kuri buvo sužavėta Adams paprastumu, atvirumu bei puikiais aktoriniais sugebėjimais.

Linksma, nepretenzinga ir, kaip ji pati sako, taip susikoncentravusi į darbą, kad jos draugai turi savaitę laukti atsakymo į žinutes, Adams tiesiog žavinga trigubai: kaip dainininkė, šokėja ir komediantė.

Adams teko suvaidinti ir kitame filme su Meryl Streep, tai – „Julie & Julia“ – smagi istorija, susidedanti iš dviejų dalių. Pirmojoje iš jų – kulinarinių knygų rašytojos Julios Child prisiminimai iš gyvenimo Prancūzijoje, o antrojoje – Julie Powell memuarai apie metus, per kuriuos ji bandė pagaminti kiekvieną valgį iš Child prancūziškų valgių receptų knygos. Streep vaidina Julią Child, o Adams – Julie Powell.

Kadangi istorijos yra atskiros, Adams ir Streep kartu nesifilmavo. Adams džiaugiasi, kad prieš tai nusifilmavo „Doubt“ , nes vaidinti viename filme su Streep ir kartu nesifilmuoti būtų siaubinga.
Ephron dabar montuoja filmą East Hamptone, Niujorke, ir yra sužavėtas tuo, ką mato.

„Amy vaidina geriausiu įmanomu būdu, ji įsijautusi į vaidmenį kiekvienoje situacijoje, jos technika tiesiog nuostabi, tačiau tuo pačiu nepastebima“, - džiaugiasi režisierius.

„Aš savo vaidmenyse atrandu būtent tikėjimą“, – sako Adams, ragaudama salotas. Vaidindama kiekvieną naują personažą, ji klausia savęs: kokios šio personažo religinės nuostatos? Ji mano, kad tai puikus elgesio indikatorius. Būtent stiprus tikėjimas suteikdavo Adams vaidintam personažui „Junebunge“ tokią jėgą.

Adams buvo armijos mergiotė, kurios šeima vis kraustėsi iš bazės į bazę – galiausiai į Virdžiniją, tuomet į Koloradą – iki kol jai sukako devyneri. Jos prisiminimai migloti, iki šiol ji nėra tikra, koks buvo jos tėvo laipsnis.

Kiekvienas vaikas, kuriam tenka įsitvirtinti vis kitoje mokykloje, išmoksta vaidinti. Tačiau iki to laiko, kol Richardas ir Kathryl Adams įsikūrė Castle Rocke, Kolorade, jie jau buvo subūrę visą teatro trupę: keturis berniukus ir tris mergaites.

„Mano tėvas yra dainininkas. Jis dainuodavo naktiniuose klubuose ir mes jį stebėdavome, mes eidavome visur, kur eidavo tėvai ir visi septyniese sėdėdavome baruose“, – aiškina Adams.

Amy mama dirbo sporto klube, ji buvo pusiau profesionali lengvojo kultūrizmo meistrė. Ji dalyvaudavo varžybose ir vaikai ją stebėdavo. Amy bei jos broliai ir seserys neturėjo net auklių, jie nebuvo paliekami darželiuose, eidavo visur, kur dalyvaudavo tėvai. Ji prisimena, kad, būdama mergaitė, norėdavo būti vienturtė, bet dabar yra laiminga, kad turi tiek artimų žmonių.

Adamsai nebuvo labai turtingi, todėl pasilinksminimui vaikai dalyvaudavo talentų konkursuose. Turbūt tai ir buvo Amy karjeros pradžia. Praėjus metams ji gavo Oskaro nominaciją. Tuo metu jos mama dirbo ,,Starbucks” ir kiekvienam atėjusiam išgerti latte girdavosi, kad jos dukra yra gavo Oskaro nominaciją.

Vaidindama kiekvieną naują personažą, ji klausia savęs: kokios šio personažo religinės nuostatos?

Visi Adamsų vaikai buvo atletiški, kadangi taip buvo tikimasi gauti koledžų stipendijas. Todėl, kai Amy pareiškė, kad nori būti šokėja, ji susidūrė su šeimos nepasitenkinimu. Iškilo klausimas, kaip ji sumokės už studijas koledže? Amy turėjo greitą atsakymą: ji neketino mokytis koledže. Jai sunkiai sekėsi mokykloje, nes ji neturėjo, kur išreikšti savo kūrybinio potencialo. Tuo metu, kai Amy baigė mokyklą, jos tėvai paliko Mormonų bažnyčią ir vienas kitą. Ji vis dar artimai bendrauja su tėvu, nors jis ir vedęs kitą moterį.

Pirmasis jos ekrano vaidmuo buvo Minesotoje. Ji vaidino satyriniame filme apie grožio konkursus – „Drop Dead Gorgeous“. Tuomet Adams atvyko Los Andželą ir po savaitės susilaukė pasiūlymo vaidinti Fox televizijos seriale „Manchester Prep“. Vėliau pagal serialą buvo pastatytas filmas, kuris susilaukė visiško nepasisekimo. Ir tai nulėmė tai, kad jai ilgai teko vaidinti mažareikšmius vaidmenis. Tai truko iki jos vaidmens „Catch Me if You Can“ kartu su Leonardo DiCaprio. Nors filmas tapo populiarus, tačiau Adams jis šlovės neatnešė, tai nebuvo tas vaidmuo, kuris turėjo atskleisti jos potencialą.

Po filmo Adams ilgai nesusilaukė kvietimų filmuotis ir ji pati pripažįsta, kad tuo metu dar nebuvo verta pripažinimo. Tuomet jis užsirašė į vaidybos pamokas, kur išmoko reikšti emocijas, kurias nuolat slopindavo, nes jautėsi pažeidžiama, tai trukdė ir vaidybai.

Pamokose ji susipažino su aukštu tamsiaplaukiu aktoriumi Darrenu Le Gallo ir pamažu jie tapo pora. Tai buvo prieš šešerius metus ir jie vis dar kartu. Meilėje sekėsi, tačiau karjera nejudėjo. Tada ji pagalvojo, kad galbūt padėtų, jei ji persidažytų plaukus... Taip Adams šviesiaplaukė tapo Adams raudonplauke. Ir tai suveikė.

Ji gavo vaidmenį seriale „Dr.Vegas“ ir tuo pat metu jai buvo pasiūlyta suvaidinti nedideliame nepriklausomame filme „Junebung“. Kai tik Adams nuvyko į Šiaurės Karoliną filmuotis šioje juostoje, ji sužinojo, kad jos personažas „Dr.Vegas“ buvo panaikintas. Ji buvo sukrėsta ir nusprendė, kad vaidmuo „Junebung“ bus paskutinis ir ji bandys daryti karjerą kitose srityse. Tačiau netikėta filmo sėkmė atnešė jai pripažinimą.

Nors Adams ir Le Gallo vis dar kartu, jo karjera nėra tokia įspūdinga, kaip jos. Adams teigia, kad jis su ja nesivaržo ir jos sėkmės nelaiko savo pralaimėjimu.

Po šešių metų draugystės jie nusprendė susituokti ir visiems iškilo natūralus klausimas, ar Adams nesilaukia? Tačiau ji šiuos gandus neigia. Ji nepasakoja apie savo būsimų vestuvių detales, tačiau patikina, kad jos tikrai nebus mažytės. Ji teigia, kad tai neįmanoma vien dėl to, kad ji turi keturis brolius ir dvi seseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius