Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26 /17:51

Amy Winehouse šeima ir draugai tarė paskutinį sudie – dainininkė kremuota

Kaip pranešė BBC, velionės 27-erių atlikėjos Amy Winehouse šeimos nariai ir draugai antradienį apie pietus rinkosi Edžverio kapinėse atiduoti dainininkei pagarbą. Vėliau gedulinga procesija pasiekė Golders Green krematoriumą, kur visam laikui atsisveikinta su talentinga, tačiau gyvenimo vėtyta ir mėtyta Amy.
Gėlės, žvakės ir atvirutės prie Amy Winehouse namų
Gėlės, žvakės ir atvirutės prie Amy Winehouse namų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į šiaurės Londone vykstančią privačią ceremoniją vyko automobilių kolona. Prie kelio į Edžverio kapines, kur buvo laikomos pamaldos už A.Winehouse būriavosi daugybė fotografų. Nors ceremonijos vieta buvo slepiama, netrūko ir budinčių atlikėjos gerbėjų.

Garsių laidotuvių svečių gretose buvo muzikos prodiuseris Markas Ronsonas, anksčiau dirbęs su dainininke, ir gera jos draugė, realybės šou žvaigždė Kelly Osbourne.

K.Osbourne ir dauguma atvykusių moterų pagerbė A.Winehouse susirišę plaukus į jos firminę „bičių avilio“ šukuoseną.

Skaičiuojama, kad 45 minučių trukmės ceremonijoje, kurią vedė rabinas Frankas Hellneris, apsilankė net daugiau nei planuota žmonių. Manyta, kad jų bus apie 200, bet atvyko bene dvigubai daugiau. Maldos skaitytos anglų ir hebrajų kalbomis. A.Winehouse tėvas Mitchas ceremonijos metu pasakė kalbą apie anksti gyvenimą palikusią dukterį. „Labanakt, mano angele, saldžiai miegok . Mamytė ir Tėvelis tave visada labai mylės“, – sakė jis.

Šeimos atstovo spaudai teigimu, M.Winehouse'as „papasakojo puikių istorijų iš atlikėjos vaikystės apie tai, kokia ji buvo užsispyrusi“. „Jis daugybę kartų pabrėžė, kokia ji buvo laiminga prieš mirtį, dėkojo jos vaikinui ir daugybei jos gyvenimą praskaidrinusių žmonių", – nurodė jis.

Dailymail.co.uk iš anksto nurodė, kad A.Winehouse bus kremuota 15 val. vietos laiku (17 val. Lietuvos laiku) viename seniausių Didžiojoje Britanijoje Golders Green krematoriume, esančiame Londono Golders Gryn rajone, kuriame gyvena daug žydų.  BBC žiniomis, po pamaldų A.Winehouse artimieji kaip mat pajudėjo į krematoriumą, o vėliau į šeimos susitikimą vietos sinagogoje.

A.Winehouse kūnas buvo rastas šeštadienį popiet, jos namuose Kemdene, Londono šiaurėje. Kol kas jos mirties priežastis nežinoma. Populiariausių „iTunes“ įrašų sąraše antrasis A.Winehouse studijinis albumas „Back To Black“, išleistas 2006-aisiais, šoktelėjo į pirmą vietą.

Mylimąjį kankina sielvartas

Antradienį pirmąsyk žiniasklaidai apie savo jausmus prabilo buvęs A.Winehouse vaikinas Regas Travissas. Režisierius prisipažino baisiai besikankinantis. Iškart po atlikėjos mirties 35-erių vyras buvo pastebėtas prie jos namų ir atrodė sužlugdytas.

Kaip laikraščiui „The Sun“ sakė R.Travissas, šiuo metu jis jaučiasi tarsi visas jo pasaulis subyrėjęs. „Pastarosios trys dienos buvo tikras pragaras. Mes patyrėme baisią, per anksti įvykusią netektį. Dabar norime ramybės. Negaliu žodžiais nupasakoti, ką jaučiu. Tenoriu padėkoti žmonėms, kurie atidavė pagarbą ir gedi dėl to, kad praradome Amy. Tokią nuostabią, talentingą asmenybę ir brangią mano meilę. Praradau savo brangiąją, kurią labai mylėjau“, – sakė režisierius.

A.Winehouse draugystę su R.Travissu buvo palaiminę ir atlikėjos tėvai Mitchas bei Janis. Jie džiaugėsi teigiama režisieriaus įtaka, pora susitikinėjo dvejus metus. Tiesa, praėjusį mėnesį dainininkė ir R.Travissas pasuko skirtingais keliais neaiškinę savo sprendimo priežasčių. Manyta, kad skyrybos galėjo turėti įtakos ir tragiškai nutrūkusiai A.Winehouse gyvybei.

Anksčiau dainininkė turėjo nemažai bėdų dėl ankstesnio mylimojo, buvusio sutuoktinio Blake‘o Fielderio-Civilio. Jis, manoma, pastūmėjo A.Winehouse vartoti stipriuosius narkotikus, šiuo metu jis yra kalėjime už vagystę su įsilaužimu ir grasinimą netikru ginklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius