Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anastacia: „Sunkmetis palietė kiekvieną“

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuosianti 40-metė amerikiečių atlikėja Anastacia šiandien „15min“ neslėpdama papasakojo, kad ir jos pasaulį palietė krizė, apie naujo darbo besiieškantį sutuoktinį, ketinimus Vilniaus gatvėse išgerti kavos ir su meile paruoštą koncerto programą.
Anastacia
Anastacia / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Koks jūsų pirmasis įspūdis apie Lietuvą?

Lietuva man graži. Aš niekada nesu čia buvusi, tad net neįsivaizdavau, ko tikėtis čia atvykus. Važiuodama į viešbutį Senamiestyje mačiau daug lauko kavinių, parduotuvių, būrius žmonių, bažnyčias, madingas vitrinas. Manau, apsistojau geroje vietoje, kuri puikiai tiktų pasivaikščiojimams.

Vadinasi, ketinate pasivaikščioti po Vilnių?

Ketinu, ketvirtadienį. Atskridau antradienį po 24 valandų mėginimų čia atskristi. Buvo tikra lėktuvų drama. Tai mane labai išsekino, nelabai spėjau ir pamiegoti. Šiandien puikiai išsimiegojau, noriu būti stipri prieš koncertą. Manau, rytoj išvyksiu iš viešbučio valandą anksčiau nei reikėtų prieš koncertą ir išgersiu kokioje Vilniaus gatvėje puodelį kavos. O kol kas man geriausia pagulėti, nes kelionė buvo išties siaubinga, o aš noriu, kad koncerto metu visi turėtų gerą laiką.

Ką žinojote apie Lietuvą prieš čia atvykdama?

Visiškai nieko. Neturėjau jokios išankstinės nuomonės. Pamaniau, kad būtų visai gerai pamatyti šalį naujomis akimis neturint lūkesčių. Dabar supratau, kad žmonės čia labai mieli. Žinoma, sprendžiu pagal viešbučio personalą, bet net neabejoju, kad pradėsiu klausinėti, kas ir kaip Lietuvoje yra. Mano vairuotojas, deja, nelabai gerai kalba angliškai. Esu įpratusi, kad kai nusileidžiu šalyje visą informaciją gaunu iš vairuotojo – išklausinėju jo visko.

Kas galėtų jus sulaikyti nuo dainavimo?

Mmmm... gal, jei kas nors nutiktų mano balsui... Arba jei atsirastų jausmas, kad jau padariau viską, ką galėjau, baigėsi mano laikas ir man per sunku tai daryti. Net nežinau... Aš tikrai nesvarstau galimybės nustoti dainuoti, bet galiu pasakyti kitą dalyką. Būti dainininku tikrai daug jėgų ir ištvermės reikalaujantis užsiėmimas. Nelengva atsikelti kasdien ir dainuoti, bent jau taip kaip aš tą darau ir nuolat atrodyti gerai.

Kaip jus paveikė pasaulį ištikusi ekonominė krizė?

Sunkmetį pajuto kiekvienas. Mane krizė palietė ta prasme, kad mano vyras nutarė ieškotis kito darbo. Jis buvo asmens sargybiniu 17 metų ir nutarė imtis ko nors nauja. Laikas, atrodo, nėra tam itin geras, tačiau krizė labiausiai palietė kompanijas, kurios veikė metų metus. Tiems, kas nori pradėti kažką visiškai naujo, šis laikas įdomus – neprivalai būti pirmas, gali klysti ir pasitaisyti, atrasti savo kelią.

Aš ir kiti atlikėjai esame priversti būti atviri pasiūlymams ir galbūt net daryti tai, ko anksčiau nesame bandę. Kitą savaitę pasauliui paskelbsiu žinią apie projektą, prie kurio jau kurį laiką dirbau su dviem kitomis atlikėjomis. Mes pamėginsime atrasti šį tą naujo, ko niekas pramogų pasaulyje nėra daręs anksčiau. Sunkmečiu privalome būti kūrybingi ir turėti kantrybės, pergyventi nepalankų laiką.

Scenoje esate beveik dešimt metų. Amerikoje pramogų versle ypač opi diskriminacijos dėl amžiaus problema. Kaip, jūsų nuomone, galima išlikti populiaria, gerai apmokama atlikėja ilgą laiką, o ne metus ar du?

Manau, viskas priklauso nuo to, kiek triūso ketini įdėti į savo karjerą, kiek gali paaukoti. Kiekvieną dešimtmetį muzikos pasaulis vis atsinaujina, atsiranda naujų veidų, atsinaujina kuriama muzika. Jei gali išsilaikyti pats ir išlaikyti savo gerbėjus tokiame nuolatinių pokyčių sūkuryje – puiku. Bet tai nėra lengva. Pažiūrėkite į Michaelą Jacksoną ar Madonną. Jie išlaiko populiarumą ištisus dešimtmečius, bet tokių atlikėjų pasaulyje tik saujelė.

Kokią žinutę norėtumėte perduoti savo gerbėjams Lietuvoje?

Aš labai labai džiaugiuos, kad turiu progą čia pasirodyti. Su nekantrumu laukiu pasirodymo ir trokštu pajusti, ką reiškia koncertuoti lietuviškai publikai, lietuviams gerbėjams. Jaučiu, kad sukūriau tokį šou, po kurio jie tikrai liks patenkinti. Į koncertą sudėjau dainas iš kiekvieno savo albumo, hitus ir kitus kūrinius, naujienas. Mano gerbėjai išgirs tai, ką jie nori girdėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius