-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Angelinai Jolie suteiktas Sarajevo garbės pilietės vardas

Holivudo garsenybė Angelina Jolie, neseniai pristačiusi savo režisierinį debiutą - filmą apie 1992-95 metų karą Bosnijoje, pirmadienį buvo paskelbta Sarajevo garbės piliete.
Angelina Jolie
Angelina Jolie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai naujieną apie savo sužadėtuves su Bradu Pittu patvirtinusi A.Jolie buvo pagerbta už „tiesos apie karo laikų įvykius Sarajeve bei Bosnijoje ir Hercegovinoje išsaugojimą“, sakoma vietos valdžios pranešime.

36-erių metų aktorė kviečiama gegužės 3 dieną dalyvauti iškilmingoje ceremonijoje, kurios metu jai bus įteiktas garbės pilietės vardą patvirtinantis dokumentas.

Sarajevo apskritis skiria garbės piliečio vardą užsieniečiams, kurie pasižymėjo ugdant humaniškumą, demokratiją ir toleranciją.

A.Jolie filmas „Kraujo ir medaus žemėje“ (In the Land of Blood and Honey) pasakoja apie serbų karį, kuris suranda savo buvusią mylimąją musulmonę bosnę tarp sekso vergių vienoje stovykloje. 2010 metais susuktoje juostoje, kurios premjera įvyko 2011 metais, vaidina nemažai aktorių iš buvusios Jugoslavijos.

Iš pradžių filmo kūrėjai Bosnijoje susidūrė su ypatingu dėmesiu, karo aukų artimiesiems išreiškus būgštavimus, kad filmas gali neteisingai atspindėti tikrovę. Tačiau po juostos premjeros dauguma karo aukų organizacijų pripažino, kad jo autoriai buvo objektyvūs ir nuoširdūs.

Per 1992-1995 metų Bosnijos karą, kuriame dalyvavo kroatai, musulmonai ir serbai, žuvo maždaug 100 tūkst. žmonių.

Tūkstančiai žmonių pateko į belaisvių stovyklas, kur dažnai buvo kankinami ir išnaudojami. Remiantis oficialiais duomenimis, maždaug 20 tūkst. moterų konflikto metu buvo prievartaujamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius