Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie E.Presley ir „The Beatles“ susitikimą: kodėl atlikėjas po jo jautėsi įžeistas?

„The Beatles“ ne tik turėjo gerbėjų, bet ir patys itin žavėjosi ryškiausiomis to meto žvaigždėmis. Viena tokių buvo rokenrolo karaliumi vadintas Elvis Presley. Deja, pastarajam ketveriukė iš Jungtinės Karalystės paliko tokį blogą įspūdį, kad jis net kreipėsi į tuometinį JAV prezidentą su prašymu grupei neleisti lankytis šalyje.
Elvis Presley, „The Beatles“
Elvis Presley, „The Beatles“ / „Scanpix“ nuotr.

6-to dešimtmečio antroje pusėje ir 7-to dešimtmečio pradžioje didžiausia žvaigžde pramogų pasaulyje be abejo buvo Elvis Presley. Tada, kai įvyko jo ir „The Beatles“ susitikimas – 1965 m. – ketveriukė jau buvo perėmusi šį titulą. Žinoma, atlikėjai buvo lyginami, o kai 1964 m. „The Beatles“ išsiruošė į gastroles po JAV, Džono F.Kenedžio oro uoste surengtoje spaudos konferencijoje jų buvo pasiteirauta, ar tik ne Elvio Presley antrininkais jie siekia būti.

Greitos nuovokos Ringo Starras, kratydamas rankas ir klubus, trūkčiodamas pečiais kaip pats Elvis Presley, atsakė, kad tai – melas. Ir nors visi pradėjo juoktis, tiesa tokia, jog svečiai iš Liverpulio buvo dideli karaliaus gerbėjai ir labai norėjo su juo susitikti. Deja, susitikimas virto nesėkme, rašo Express.co.uk.

Vida Press nuotr./„The Beatles“ nariai su prodiuseriu George'u Martinu (antras iš dešinės) – 1962 m.
Vida Press nuotr./„The Beatles“ nariai su prodiuseriu George'u Martinu (antras iš dešinės) – 1962 m.

Susitikimo organizatoriumi tapo Johno Lennono bičiulis žurnalistas Chrisas Hutchinsas. Jam atrodė, kad „The Beatles“ tokiu būdu siekia visos pramogų žiniasklaidos dėmesio, tačiau pagaliau atėjus tai dienai ši mintis išgaravo, mat grupė jau buvo garsesnė. Jų 1964 ir 1965 metų koncertiniai turai virto tikromis sensacijomis, tačiau nepaisant šlovės, su rokenrolo dievaičiu britai susitikti tebetroško.

Chrisui Hutchinsui galiausiai pavyko rasti laiką, tinkamą dviejų ryškiausių to meto muzikos žvaigždžių susitikimui. „Suorganizavau jų atvykimą pas Elvį į namus Bel Air rajone“, – pasakojo žurnalistas.

Ta proga vyko nedidelis vakarėlis, tačiau aiškiai buvo matyti, kad jis – dirbtinis, o jo organizatoriai – tas pats žurnalistas ir Elvio Presley vadybininkas Tomas Parkeris. Johną Lennoną labai nustebino vadybininko galia prieš jo klientą.

„Vyravo nejauki atmosfera, kurią Johnas bandė praskaidrinti parodijuodamas inspektorių Kliuzo. Elvį tai trikdė, – toliau pasakojo Chrisas Hutchinsas. – Mums išėjus, einant link automobilio mane pašaukė Parkeris. „Gerbėjams pranešk, kad vakaras buvo nuostabus“, pasakė jis. Į mane atsisukęs Johnas atkirto „Buvo šūdina.“

Kodėl atlikėjas taip manė? Viena iš susitikimą nemaloniu pavertusių detalių tapo išsiskyrusios Elvio Presley ir Johno Lennono nuomonės. Rokenrolo karalius su entuziazmu kalbėjo apie ginklus, teisę ir įstatymus bei karinę tarnybą.

„Elvio neapykanta pacifistams „bytlams“ gimė po pirmo ir paskutinio susitikimo su „nuostabiuoju ketvertuku“ jo namuose. Johnas siutino Presley savo antikariniu požiūriu, apie kurį pranešė vos įžengęs į didžiulį holą ir pamatęs prekinių vagonų modelio stalinius šviestuvus su žinute „Iki galo su LBJ“. Lennonas nekentė prezidento Lyndono B.Johnsono dėl jo indėlio Vietnamo kare“ – prisiminimais dalijosi žurnalistas.

Vida Press nuotr./Elvis Presley, Priscilla Presley ir Lisa Marie Presley
Vida Press nuotr./Elvis Presley, Priscilla Presley ir Lisa Marie Presley

Kuo pasidalyti apie tą vakarą turėjo ir „The Beatles“ spaudos atstovas Tony Barrow: „Johnas pasiteiravo, kas nutiko senajam rokenrolo Elviui, kuris tuo metu dažniausiai atlikdavo kūrinius iš savo filmų. Nors ir juokaudamas, jis uždavė rimtą klausimą.“

Susitikimas su britų garsenybėmis įsiminė ir Elviui Presley. Nors iš pradžių į „The Beatles“ komentarus ir atsiliepimus po susitikimo jis žvelgė su humoru, giliai viduje jis jautėsi įžeistas. Ir niekada už tai neatleido. Tiesą sakant, dar ilgai jis jo nepamiršo ir jautėsi turįs galių jiems atkeršyti valstybiniu mastu.

„Presley susidraugavo su FTB direktoriumi Edgaru Hooveriu ir ne kartą ragino jį išvaryti Lennoną iš JAV“, – atskleidė Chrisas Hutchinsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius