-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie „Oskarų“ balsavimą iš pirmų lūpų: akademijos narė sumalė į miltus šių metų nominantus

Viena iš JAV Kino meno ir mokslo akademijos narių „The Hollywood Reporter“ davė anonimišką interviu, kuriame be užuolankų išrėžė, ką mano apie šiais metais nominuotus filmus, už ką pati balsavo ir kas, jos nuomone, galiausiai gaus „Oskarus“.
Andrew Garfieldas filme „Pjūklo ketera“, Meryl Streep filme „Florence“ ir Amy Adams filme „Atvykimas“
Andrew Garfieldas filme „Pjūklo ketera“, Meryl Streep filme „Florence“ ir Amy Adams filme „Atvykimas“ / Kadrai iš filmų

Interviu metu anoniminė akademijos narė pasisakė, ką mano apie lyderiais laikomus kandidatus, ir nevyniojo žodžių į vatą. Jos nuomone, dvidešimtą kartą karjeroje „Oskarui“ nominuota Meryl Streep filme „Florence“ vaidino „kaip klounė“, favoritu laikomas ir septynis „Auksinius gaublius“ laimėjęs miuziklas „Kalifornijos svajos“ („La La Land“) buvo „neįsimintinas“, o išgirta mokslinės fantastikos drama „Atvykimas“ („Arrival“) „tiesiog užkniso“.

Geriausio metų filmo kategorijoje savo simpatijas balsuotoja atidavė kriminalinei dramai „Iki pragaro ir atgal“ („Hell or High Water“). Ji taip pat sakė, kad iš karto atmetė „Atvykimo“ kandidatūrą dėl prieš tai minėtos priežasties ir dramą „Tvoros“ („Fences“) su Denzeliu Washingtonu, nes manė, kad filmas visiškai nesiskyrė nuo pjesės, pagal kurią jis ir pastatytas.

Geriausio režisieriaus kategorijoje ji savo balsą skyrė „Mančesterio prie jūros“ („Manchester by the Sea“) kūrėjui Kennethui Lonerganui, nes pagal filmo pasakojamą istoriją buvo sunku sukurti jį tokį, kad jis įtrauktų ir viskas „tiesiog liptų“, o tai šiam režisieriui tikrai pavyko. Priešingai nei „Mėnesienos“ („Moonlight“) kūrėjui Barry Jenkinsui.

Geriausio aktoriaus kategorijoje akademijos narė balsavo už „Šaunųjį kapitoną“ („Captain Fantastic“) Viggo Mortenseną, kurį ji pavadino „aktorių aktoriumi“. Tiesa, nors savo balsą atidavė už jį, vis tik nemano, kad jis gaus „Oskarą“. Tuo tarpu Andrew Garfieldas iš „Pjūklo keteros“ („Hacksaw Ridge“) ir Ryanas Goslingas iš „Kalifornijos svajų“, jos nuomone, „buvo labai geri, bet ne „Oskarų“ lygio“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išrinkite savo favoritą: kuris aktorius šiemet verčiausias „Oskaro“?

Na o kalbant apie geriausios aktorės kategoriją, akademijos narė atvirai išrėžė, kad šiemet jai nepatiko nė viena iš nominančių. Be didelio entuziazmo savo balsą ji skyrė Ruth Neggai iš „Lovingų“ („Loving“) – dramos, pasakojančios tikrą istoriją apie juodaodės ir baltaodžio porą iš Virdžinijos, kuri šeštajame dešimtmetyje buvo suimta dėl tarprasinės santuokos. Akademijos narės nuomone, šioje kategorijoje greičiausiai laimės Emma Stone iš „Kalifornijos svajų“, „nes ji miela ir žmonės ją dievina“, o ką ji mano apie Meryl Streep, jau minėta anksčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išrinkite savo favoritę: kuri aktorė šiemet verčiausia „Oskaro“?

Tiesa, reikia pažymėti, kad tai – tik vienos akademijos narės nuomonė, o slaptame balsavime, kam skirti „Oskarą“, savo balsus atidavė apie 6 700 akademijos narių.

VIDEO: 7 įdomios keistenybės iš Oskarų istorijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius