Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ ir šeima įvykdė Steve'o Jobso testamento sąlygas su kaupu

Nors „Apple“ įkūrėjo Steve'o Jobso mirties aplinkybės ir laidotuvės iki šiol daugeliui yra paslaptis, žiniasklaida paskelbė keletą esminių detalių.
Kuklūs Steve'o Jobso šeimos namai Palo Alto, Kalifornijoje
Kuklūs Steve'o Jobso šeimos namai Palo Alto, Kalifornijoje / „Scanpix“ nuotr.

„Life news“ duomenimis, sunkiai sirgęs Steve'as Jobsas prašė artimųjų, kad apie jo gyvenimo baigtį kiek galima ilgiau nesužinotų žiniasklaida. Ir kad jo diagnozė bei mirtis kuo mažiau būtų aptarinėjama viešumoje. Galbūt todėl prieš mirtį šeima S.Jobsui nekvietė į pagalbą gydytojų, o jo kančių nepalengvino nuskausminamaisiais. 

Atvyko sargybiniai

S.Jobsas norėjo mirti oriai ir ramiai. Todėl, likus savaitei iki paskutinės gyvenimo dienos, jo ramybę pradėjo saugoti iš įmonės biuro atvykę sargybiniai. Jie nesitraukė iki paskutinės gyvenimo akimirkos.

Būta ir komercinių tokio elgesio priežasčių. „Apple“ atstovai nenorėjo, kad buvusį korporacijos vadovą kas nors nufotografuotų mirties patale prieš naujojo „iPhone 4S“ pristatymą.

Šio atnaujinto produkto prezentacijos dieną prie S.Jobso namų ėmė budėti dar ir sustiprinta policijos apsauga.

Paties S.Jobso prašymu, šeima nekvietė reanimatologų ir atsisakė stiprių vaistų – tai prieštaravo ir S.Jobso tikėjimui (budizmui).

Saugumo sumetimais, po S.Jobso mirties jo kūnas iš pradžių buvo nuvežtas į morgą. O tik po to „Apple“ išplatino oficialų pranešimą.

Įdomi detalė: norėdami išsaugoti S.Jobso laidotuvių paslaptį, jo darbuotojai ir draugai paprašė nedarbingumo lapelių ir nepasirodė darbe. Todėl niekas net neįtarė, kad laidotuvės suplanuotos penktadienį.

Steve'o Jobso kaimynai – apie genijaus įprotį

„Life News“ pakalbino ir kompiuterių genijaus kaimynus, kuriems pastaruoju metu apsauga griežtai draudė artintis prie S.Jobso namų.

Kaimynų teigimu, „Apple“ įkūrėjas iš tiesų be galo mėgo obuolius. Kiekvieną rudenį S.Jobsas vaikščiodavo po savo sodą, rinkdavo juos ir uostydavo.

Deja, šį rudenį obuolių jau niekas nebesurinko...

Kaimynų teigimu, šeima velionio S.Jobso pageidavimus įvykdė su kaupu: vargu ar genijus būtų norėjęs tokio slaptumo ir apsaugos, nes visad buvo atviras ir draugiškas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius