Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar garsenybėms būtinas išsilavinimas?

Tarp garsenybių yra tokių, kurie jaunystėje nė nesvajojo tapti žvaigždėmis: baigę mokyklą, jie stodavo į prestižinius universitetus tikėdamiesi tapti architektais, gydytojais ar teisininkais. Vis dėlto šių įžymių žmonių talentas nugalėjo, o kai kuriems iš jų nereikia jokio diplomo, kad būtų pavadinti kino pasaulio genijais.
Natalie Portman
Natalie Portman / Scanpix nuotr.

Natalie Portman (29)
Dėl mokslų sustabdė karjerą

Niekam ne paslaptis, kad ši gražuolė 1999–aisiais nusprendė padaryti pertrauką aktorės karjeroje, kad galėtų įstoti ir sėkmingai baigti psichologijos studijas Harvardo universitete. Ji nesifilmavo ketverius metus ir visas jėgas skyrė tik mokslams.

„Pamenu, tuo metu universitete visi šnabždėdavosi: „Girdėjai? Čia mokosi Natalie! Ar tu jau ją matei?“ – juokiasi buvusi žvaigždės kurso draugė.

Diplomuota psichologė, pritaikydama Harvarde įgytas žinias, ne tik sėkmingai atsirenka jai labiausiai tinkančius vaidmenis, bet, pasak kritikų, gebėdama perprasti dvasines žmogaus gelmes, puikiai įkūnija itin dramatiškų ir sudėtingų charakterių moterų vaidmenis. Geriausias to pavyzdys – daugybės apdovanojimų ir nominacijų sulaukęs naujausias N. Portman sukurtas vaidmuo filme „Juodoji gulbė“ (2011).

Scanpix nuotr./Harrisonas Fordas
Scanpix nuotr./Harrisonas Fordas

Harrisonas Fordas (68)
Iš jo turėjo išeiti puikus technikos žinovas

Ne visos garsenybės studijų metais buvo pavyzdingos. Būsimasis Indiana Džounsas, studijuodamas Viskonsino koledže, mokėsi itin prastai. Jis nemėgo sportuoti ir buvo visiškai neįdomus merginoms. Visą savo laiką būsimoji ekrano žvaigždė leisdavo konstruodamas radijo aparatus. Studentai ir Harrisono dėstytojai buvo įsitikinę, kad iš jo vieną dieną išeis puikus technikos žinovas. Tačiau vos tik koledže atsirado dramos būrelis, Harrisonas iškart į jį užsirašė dėl to, kad taptų patrauklesnis merginoms. Po pirmųjų sėkmingų bandymų scenoje jį išties įsimylėjo viena kurso gražuolė...

Scanpix nuotr./Meryl Streep
Scanpix nuotr./Meryl Streep

Meryl Streep (61)
Studijos suteikė pasitikėjimo savimi

Genialioji filmo „Ir velnias dėvi Pradą“ žvaigždė kažkada buvo moterų Vasaro koledžo pasididžiavimas. Čia Meryl studijavo anglų literatūrą, kostiumo istoriją ir šiuolaikinę dramaturgiją. Studijos šioje prestižinėje mokslo įstaigoje droviąją Meryl, kuri buvo auklėta itin griežtų pažiūrų religingoje šeimoje, pakeitė neatpažįstamai: ji nusišviesino plaukus, akinius iškeitė į kontaktinius lęšius, tapo koledžo sporto komandos palaikymo grupės lydere, o paskutiniaisiais studijų metais buvo išrinkta populiariausia laidos mergina.

Šiame koledže Meryl įgijo ne tik žinių ir bakalauro laipsnį. Studijos merginą išlaisvino iš griežtos šeimos įskiepytų kompleksų, ji įgavo drąsos bei pasitikėjimo savimi. Tik tapusi kitokia Meryl pasiryžo siekti magistro laipsnio Jalo dramos mokykloje, po kurios žmonija ir sužinojo apie vieną iš talentingiausių Holivudo aktorių.

Scanpix nuotr./Ashtonas Kutcheris
Scanpix nuotr./Ashtonas Kutcheris

Ashtonas Kutcheris (32)
Biochemiją iškeitė į podiumą

Šis gražuolis studijavo biochemiją Ajovos universitete. Tačiau labiau nei mokslai Ashtoną domino futbolas ir papildomas uždarbis. Kartą dėl vagystės jo vos neišmetė iš universiteto. Sužinojusi apie nedorą Ashtono elgesį, tuometė jo mergina jį metė.

„Universitete įsivaizdavau, kad jau viską žinau ir paskaitose tik tuščiai gaištu laiką. Todėl šlaisčiausi po vakarėlius, rūkiau žolę, o rytais dažnai nė nesugebėdavau atsiminti, kas aš toks ir kaip čia atsiradau. Net keista, kaip aš nenusiritau į patį dugną“, – audringus studijų metus prisimena A. Kutcheris.

Kad užsidirbtų pinigų, Ashtonas plaudavo grindis arba aukodavo savo kraują. Todėl kai prie jo priėjo modelių agentūros atstovas ir pasiūlė padirbėti ant podiumo, jis nė nemirktelėjęs išsižadėjo mokslų.

Išsilavinimo stoka jų populiarumui netrukdo

AOP nuotr./Quentinas Tarantino
AOP nuotr./Quentinas Tarantino

Quentinas Tarantino (47)
Sutrukdė liga

„Bulvarinio skaitalo“ režisierius taip nenorėjo krimsti aukštosios mokyklos mokslų, kad pasirūpino gydytojų pažyma: Quentinui buvo pripažinta disleksija (sugebėjimo skaityti sutrikimas).

Scanpix nuotr./Cameron Diaz
Scanpix nuotr./Cameron Diaz

Cameron Diaz (38)
Nebuvo laiko

Mokykloje ši gražuolė buvo pirmūnė ir mokytojų pasididžiavimas. Deja, vos tik jai buvo įteiktas vidurinės mokyklos diplomas, Cameron pasirašė sutartį su prestižine modelių agentūra „Elite“. Vėliau jos gyvenime mokslams laiko nebeatsirado...

„Scanpix“ nuotr./Nicole Kidman
„Scanpix“ nuotr./Nicole Kidman

Nicole Kidman (43)
Nebaigusi net vidurinės mokyklos

Aktorė dėl motinos ligos nesugebėjo baigti net vidurinės mokyklos. Kai tik jos mamai buvo diagnozuotas krūties vėžys, mergina metė mokslus ir pasišventė buičiai bei šeimos rūpesčiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius