-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant „Sostų karų“ aštuntojo sezono premjerai režisierius intriguoja – gerbėjai liks šokiruoti

Populiariausia visų laikų HBO programa ir pasaulinio pripažinimo sulaukęs „Sostų karų“ serialas pasiekė finišo tiesiąją. Vakar premjera įvyko HBO kanale, o šiandien paskutinysis, aštuntasis, „Sostų karų“ sezonas prasideda Europoje. Serialo gerbėjai turėtų emociškai ruoštis naujam sezonui. Žadama, kad jis bus daug žiauresnis nei ankstesni sezonai.
Kitas Haringtonas seriale „Sostų karai“
Kitas Haringtonas seriale „Sostų karai“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sostų karai“ garsėja netikėtais siužeto vingiais, taigi kiekviena jo serija pateikia netikėtumų ir staigmenų. Didžiąją paskutinio, aštuntojo, sezono epizodų dalį režisavęs Davidas Nutteris daugeliui gerbėjų jau pažįstamas – jo režisuota trečiojo sezono devinta serija buvo viena žiauriausių serialo istorijoje.

Davidas Nutteris šiame sezone planuoja išpildyti dar daugiau savo idėjų. Portalo „Metro“ paklaustas, ar gerbėjai naujausiame sezone turėtų tikėtis ko nors šokiruojančio, jis pareiškė: „Trumpas atsakymas – taip!“

Pamatykite 8-ojo sezono pristatomąjį filmuką:

VIDEO: Game of Thrones | Season 8 | Official Trailer (HBO)

Režisierius taip pat užsiminė apie įtemptas kovos scenas. Jam tai buvo vienas sunkiausių dalykų filmuojant naująjį sezoną. „Negaliu atsakyti į klausimą, ar režisierius yra išvarginamas labiau ar mažiau, tačiau pasakysiu, kad mes visi, aktoriai ir režisieriai, esame toje pačioje valtyje, kai kalbama apie geriausio produkto sukūrimą“, – pasakojo D.Nutteris.

„Kovų scenos vargina visą komandą. Kiekvieną minutę yra labai daug detalių, su kuriomis turi dirbti tiek aktoriai, tiek režisieriai. Arkliai, ginklai, specialieji efektai – tai dalykai, kuriems reikia daugiausia dėmesio ir energijos. Bandymas sudėti šiuos elementus į vieną aiškią visumą labai vargina“, – pridūrė režisierius.

Serialo kūrėjai Davidas Benioffas ir Danas Weissas pripažįsta, kad finalinis sezonas patiks ne visiems „Sostų karų“ gerbėjams. Tačiau D.Weissas portalui „Entertainment Weekly“ sakė: „Mes norime, kad žmonėms jis patiktų. Mums tai labai daug reiškia. Praleidome 11 metų kurdami šį serialą“.

„Mes taip pat žinome, kad net jei išspausime maksimumą, tam tikrai daliai žmonių nepatiks joks, net ir pats geriausiais, finalinio sezono variantas. Nėra tokio varianto, kur visi sakytų „turiu pripažinti, kad sutinku su visais kitais, kad tai tobula“ – tai neįmanoma realybė, ji neegzistuoja“, – skaudžią tiesą išsakė D.Weissas.

„Emmy“, „Golden Globe“, „SAG Award“, „Critic‘s Choice Award“ ir kitiems apdovanojimams daugybę sykių nominuoti bei dešimtis pergalių pelnę „Sostų karai“ pasižymi įspūdingais efektais ir masinėmis scenomis. Šio serialo filmavimų metu buvo panaudota 1,7 tonos gumos, 1,5 tonos metalo, 52 tūkst. maišų dirbtinio sniego, 163 tonos propano, 15 tūkst. litrų dirbtinio kraujo, 21 tūkst. žvakių, 40 kilometrų virvės, 80 kilometrų audinio, 60 tūkst. faneros lakštų ir 20 mln. varžtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius