Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidarė muzikos mugę

Savaitgalį Prancūzijoje, Kanuose, iškilmingais „NRJ Muzikos apdovanojimais“ buvo atidaryta kasmetinė pasaulinė muzikos mugė „MIDEM“ (pranc. Marché international de l'édition musicale).
Į apdovanojimus atvyko visas „The Pussycat Dolls“ merginų penketukas. Jos susirinkusiems padovanojo dainą ir gavo tarptautinės metų grupės vardą.
Į apdovanojimus atvyko visas „The Pussycat Dolls“ merginų penketukas. Jos susirinkusiems padovanojo dainą ir gavo tarptautinės metų grupės vardą. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mugė

Vienais prestižiškiausių laikomi apdovanojimai sutraukė visą būrį garsių veidų – tiek iš Prancūzijos, tiek iš užsienio. Į ceremoniją atvyko Enrique Iglesiasas, prancūzų futbolo žvaigždė Davidas Trezeguet su žmona, grupė „The Pussycat Dolls“, atlikėjos Duffy, Katy Perry, dainininkai Akon ir Sealas bei kiti pramogų pasaulio atstovai. Šiųmečiai „NRJ Muzikos apdovanojimai“ jubiliejiniai, jau 10-ieji.

Iš viso buvo išdalinta 14 statulėlių, 6 jų – prancūzų kalba parašytos muzikos kūrėjams ar atlikėjams ir 8 tarptautiniai apdovanojimai.

Įvyko nesusipratimas

Katy Perry apdovanojimuose buvo įvertinta statulėle už geriausią tarptautinį albumą. Atlikėja buvo iškviesta ant scenos atsiimti dar vieno prizo – per klaidą svarbiausiuose Prancūzijos muzikos apdovanojimuose K.Perry gavo ne jai priklausantį prizą. Manydama, kad iš tiesų laimėjo, dainininkė priėmė statulėlę už geriausią tarptautinę dainą, tačiau iš tiesų ji priklausė Rihannai už hitą „Disturbia“.
Renginio vedėjas pripažino įvykusį nesusipratimą, o šou pabaigoje visų atsiprašė. Ant scenos atsiimti įvertinimų lipo ir Enrique Iglesiasas bei „The Pussycat Dolls“.

Du apdovanojimus gavo prancūzų atlikėjas Christophe Mae – jis buvo pripažintas geriausiu prancūzų atlikėju ir įvertintas už geriausią prancūzišką dainą. Dainininkė Mylene Farmer buvo įvertinta kaip geriausio prancūziško albumo autorė. Laimėtojai buvo renkami radijo stoties „NRJ“, kuri ir ėmėsi prieš dešimtmetį rengti apdovanojimus, klausytojų balsavimu.

Ceremonijos metu susirinkusius scenoje pasirodė grupės „Coldplay“ vokalistas Chrisas Martinas, atlikęs daina solo, vakaro metu taip pat dainavo amerikietis Akon, soulo žvaigždė Sealas, pop dainininkė Duffy ir kiti.

Parodoje – ir lietuviai

Nuo vakar iki sausio 21-osios Kanuose 43-ojoje „MIDEM“ mugėje dalyvauja ir lietuviai. Lietuvos nacionaliniame stende savo produkciją bei paslaugas pristato Lietuvos muzikos industrijos atstovai: CD/DVD gamintojai „BOD Group“, įrašų kompanijos „Semplice“, „Dangus“, Lietuvos muzikos eksporto biuras, „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ bei festivalis „Vilnius Jazz“.

Tarptautiniai 10-ųjų „NRJ muzikos apdovanojimų“ laimėtojai

Metų atradimas Jonas Brothers
Metų atlikėja Britney Spears
Metų atlikėjas: Enrique Iglesias
Metų grupė „The Pussycat Dolls“
Metų daina: Rihanna – „Disturbia“
Metų albumas: Katy Perry – „One of the Boys“
Metų klipas: Britney Spears – „Womanizer“
„NRJ“ garbės apdovanojimas: „Coldplay“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius