Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atkasė“ protėvius

Skarmaluotas ir nudriskęs Johnas Beckhamas net didžiausiose svajonėse negalėjo įsivaizduoti prabanga tviskančio savo pro-pro-proanūkio, futbolo žvaigždės Davido gyvenimo. Įdomios ir netikėtos garsenybių šeimų istorijos paaiškėjo po to, kai internete buvo išplatinti 1911-ųjų Londono ir Velso gyventojų surašymo duomenys.
Davidas Beckhamas
Davidas Beckhamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paaiškėjo, kad D.Beckhamo prosenelis, gyvenęs dar iki Pirmojo pasaulinio karo, vertėsi itin vargingai. Jo „pareigos“ – žmogus, besirausiantis šiukšlynuose. J.Beckhamas buvo įdarbintas Londono miesto municipalinės tarybos braidyti Temzės upės dumble ir ieškoti anglių gabalėlių, virvių, kaulų, batų ir vario vinių, kuriuos būtų galima perparduoti.

D.Beckhamo prosenelio sunki dalia, kaip ir milijonų kitų žmonių, paaiškėjo iš antradienį internete pasirodžiusių 1911 metų Londono gyventojų surašymo dokumentų. Pasak Dailymail.co.uk, dokumentų formos, kuriose aprašytos 36 mln. Anglijos ir Velso gyventojų gyvenimo detalės, buvo nuskenuotos ir patalpintos internete.

Prieinami 1911-ųjų surašymo duomenys – naujas laiptelis daugeliui žmonių, besidominčių savo genealogija.Senieji archyvai rodo, kad Johnas Beckhamas gimė 1846-aisiais, o jo sūnus Williamas pagal profesiją buvo vežikas, gyveno su žmona ir septyniais vaikais Walwortho rajone, pietų Londone.
1911-ųjų surašymo dokumentus suskaitmenino tinklalapis Findmypast.com (angl. rask mano praeitį). Juos galima rasti interneto svetainėje www.1911census.co.uk.

„Prieinami 1911-ųjų surašymo duomenys – naujas laiptelis daugeliui žmonių, besidominčių savo genealogija, – sakė tinklalapio komercijos direktorė Elaine Collins. – Jie ne tik ras protėvius, bet ir sužinos apie jų kasdienę veiklą, kur gyveno, ką veikė ir kokiai socialinei grupei priklausė“.

Amy Winehouse turi rusiško kraujo

Tyrėjams kaip mat užkliuvo ir Amy Winehouse šaknys. Paaiškėjo, kad atlikėja kilo iš vaisių prekiautojo. Jos motinos proseneliai emigravo iš Rusijos 19 amžiuje, o 1911-aisiais gyveno Spitalfieldse, rytų Londone. 1855-ųjų gimimo Abrahamas Grandishas dirbo gatvės prekiautoju ir siūlė vaisius, o jo duktė Fanny, gimusi 1895-aisiais, įsidarbino vandens tikrintoja.

Garsenybių praeitimi pasidomėjusių tinklalapio kūrėjų teigimu, raustis po žvaigždžių praeitį lengva. „Žinojome, kad D.Beckhamas ir A.Winehouse kilę iš Anglijos arba Velso, todėl atlikome tyrimus ir išsiaiškinome, kas buvo jų protėviai. Naudojomės viešai prieinama informacija – laikraščių įrašais, gimimo, vedybų, mirties datomis ir taip atsekėme jų prosenelius“, – aiškino naujojo tinklalapio autoriai, tikindami, kad tai – paprastas užsiėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius