Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atskleistos Donaldo Trumpo skyrybų su Marla Maples detalės: iškėlė keistas sąlygas dukrai Tiffany

Dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (72) anksčiau ne vieną kartą minėjo, kad yra puikiai įvaldęs sandorių meną. Neseniai paaiškėjus daugiau detalių apie su buvusia žmona Marla Maples (55) pasirašytą dokumentą, tapo aišku, kad vyrui gerai sekėsi ne tik su politika ir verslu, bet ir su priešvedybinėmis sutartimis.
Donaldas Trumpas su Marla Maples ir Tiffany Trump
Donaldas Trumpas su Marla Maples ir Tiffany Trump / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Žurnalas „Vanity Fair“ atskleidė daugiau detalių apie sutartį, kurią prieš vestuves pasirašė D.Trumpas ir M.Maples. Nepaisant įvairių išmokų buvusioms žmonoms, į dienos šviesą išlindo dar daugiau paslapčių.

Šį kartą sutartyje minimi itin keisi reikalavimai, susiję su dukra Tiffany Trump (25). Pasirodo, dabartinis JAV prezidentas su mergina nutrauktų visus bankinius ryšius, jei ji pradėtų tarnauti kariuomenėje.

Dar prieš pat vestuves tuometinis verslininkas su antra žmona pareikalavo sudaryti priešvedybinę sutartį. Tai buvo antrosios D.Trumpo vestuvės, kurių sutarties pasirašymas apibūdintas kaip „sunkus, skausmingas, bjaurus“.

Vida Press nuotr./Donaldas Trumpas su Marla Maples
Vida Press nuotr./Donaldas Trumpas su Marla Maples

Vėliau D.Trumpas susipažino su modeliu Melania Knavs (49), kurią 2005 m. vedė. Apie susitarimą su Melania jis niekada viešai nekalbėjo, tačiau pridūrė, kad iš jos pusės yra gražu, jog ji su tuo sutinka.

Pirmoji D.Trumpo priešvedybinė sutartis pasirodė po 1992 m. skyrybų su pirmąja žmona Ivana Trump (70), kuri su juo susilaukė trijų vaikų: Donaldo Trumpo jaunesniojo (41), Ivankos (37) ir Eriko (35). Jų santuokos griūties priežastimi moteris savo knygoje „Raising Trump“ įvardijo JAV prezidento romaną su grožio karaliene M.Maples.

„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Ivana Trump
„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Ivana Trump

Šio romano istorija persikėlė ir ant 1990 m. „New York Post“ laikraščio viršelio su antrašte „Geriausias seksas, kurį kada nors turėjau“. Po skyrybų I.Trump atiteko 12 mln. eurų, Grinvičo dvaras ir 574 tūkst. eurų per metus vaikų išlaikymui. Moteris net juokavo, kad „nėra čia dėl ko pykti – tiesiog reikia gauti viską“.

Visgi tai nėra patarimas, kuriuo galėjo pasinaudoti M.Maples skyrybų su D.Trumpu metu. „Vanity Fair“ pranešė, kad turi buvusių sutuoktinių sutarties kopiją, kurios sąlygos kelia nuostabą, nes minimi JAV prezidento milijardai ir jo paauksuota mansarda.

Vida Press nuotr./Donaldas Trumpas ir Marla Maples
Vida Press nuotr./Donaldas Trumpas ir Marla Maples

1993 m. įvykęs sandoris buvo tikra sėkmė verslo požiūriu, nors M.Maples nepareiškė didelio noro jį sudaryti. Tai yra sudėtingas finansinis dokumentas, kuriame verslininkas savo turtus įvertina net 1,03 mlrd. eurų, nepaisant to, kad jis nepateko į „Forbes“ 1990 ir 1995 m. milijardierių sąrašą. Be to, būsima verslininko žmona turėjo tik 88 tūkst. eurų. Vis dėlto dabartinis prezidentas šiek tiek pervertino savo turtą, todėl M.Maples niekada negalėjo teigti, kad jis nuo jos slepia pinigus. Jis tiesiog bandė apsaugoti, kas jam priklauso.

Moteris minėjo, kad sutartis buvo pasirašyta likus penkioms dienoms iki jų 1993 m. vestuvių. Ji tikėjosi gauti 22 mln. eurų, tačiau verslininkas neketino pasiūlyti daugiau nei 883 tūkst. eurų ir tokią pačią sumą, kad už ją galėtų nusipirkti namą. Tiesa, šią sumą moteris gautų tik tuo atveju, jei jie išsiskirtų per penkerius metus.

Sutartyje taip pat minima, kad dabartinis JAV prezidentas pasižadėjo mokėti už dukterį T.Trump, kol jai sukaks 21 metai, tačiau su keliomis neįprastomis sąlygomis. Vienas iš reikalavimų – nestoti į kariuomenę, nes kitaip su dukra nutrauks visus bankinius ryšius.

„Scanpix“ nuotr./Marla Maples su dukra Tiffany Trump
„Scanpix“ nuotr./Marla Maples su dukra Tiffany Trump

Be to, M.Maples sutartį pasirašė likus 24 val. – lygiai parai – iki 1000 svečių atvykimo į vestuves Niujorko „Plazos“ viešbutyje 1993 m. gruodžio mėnesį.

„Mes galiausiai priėjome prie sprendimo, kad kelerius metus sutarsime dėl sąlygų, o vėliau tiesiog išsiskirsime“, – pasakojo apie sutarties sudarymą moteris. Ji taip pat tikėjosi, kad po kelerių metų galės pakeisti sutarties sąlygas, tačiau santuoka truko tik 4 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius