-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione parduoti papuošalai, menantys buvusio Didžiosios Britanijos karaliaus Edwardo VIII ir Wallis Simpson meilės romaną

Papuošalai, priklausę Vindzoro hercogui Edwardui ir jo žmonai Wallis Simpson – porai, kurios romanas 4-ajame dešimtmetyje sukėlė didžiulį skandalą Didžiojoje Britanijoje, ketvirtadienį aukcione Londone buvo parduoti už milijoną dolerių.
Wallis Simpson ir Vindzoro hercogas Edwardas
Wallis Simpson ir Vindzoro hercogas Edwardas / „Wikipedia“ nuotr.

Pagrindinis „Sotheby's“ aukciono daiktas buvo „Cartier“ safyrų apyrankė iš ovalių, brangakmeniais inkrustuotų grandelių, kuri buvo parduota už 230 500 svarų (377 tūkst. dolerių).

Hercogienė ta apyranke buvo pasipuošusi, kai dabartinė šalies karalienė Elizabeth II 1972 metais lankėsi Paryžiuje. Tai buvo paskutinis kartas, kai monarchė matė hercogą Edwardą – savo dėdę – prieš jo mirtį.

Vindzoro hercogas 1936 metais tapo Didžiosios Britanijos karaliumi, bet po kelių mėnesių atsisakė sosto, kad galėtų vesti išsiskyrusią amerikietę W.Simpson.

Vindzoro hercogas 1936 metais tapo Didžiosios Britanijos karaliumi, bet po kelių mėnesių atsisakė sosto, kad galėtų vesti išsiskyrusią amerikietę W.Simpson. Iš jo sostą perėmė brolis George'as VI, dabartinės karalienės tėvas.

Tarp kitų parduotų „Cartier“ papuošalų buvo koralų, smaragdų ir deimantų vėrinys, ametistų, turkių ir deimantų apyrankė, smaragdų, rubinų ir deimantų segė.

Tarp aukcione parduotų „Van Cleef & Arpels“ kurtų papuošalų buvo emalio, koralų ir deimantų auskarai. Iš viso aukcione buvo gauti 620 125 svarai (739 tūkst. eurų, 1,017 mln. dolerių).

„Šiandienos rezultatai rodo neblėstantį žavėjimąsi Vidzoro hercogu ir hercogiene, jų gyvenimu, jų gyvenimo būdu ir jų išskirtiniu skoniu“, – sakė „Sotheby's“ Londono juvelyrikos skyriaus vadovė Bryony Meredith.

„Tarp pasiūlymų buvo ne tik meistriški XX amžiaus juvelyrikos pavyzdžiai, bet ir daiktai, kurių asmeniški įrašai mena keturių britų monarchų kartų gyvenimą ir pasakoja istoriją, kuri, turbūt, yra viena didžiausių mūsų laikų meilės istorijų, romaną, kuris paskatino Edwardą VIII atsisakyti Didžiosios Britanijos sosto“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius