-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Australija grasina užmigdyti nelegaliai į šalį įvežtus Johnny Deppo šunyčius

Aktoriaus Johnny Deppo augintiniai Pistol ir Boo privalo „nešdintis“ iš Australijos atgal į Holivudą arba bus užmigdyti, nes aktorius savo Jorkšyro terjerus į šalį atskraidino nelegaliai.
Johnny Deppas
Johnny Deppas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aktorius, kuris Australijoje filmuojasi naujoje kino sagos „Karibų piratai“ dalyje „Karibų piratai. Negyvėliai nekalba“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“), šio grėsmingo įspėjimo iš žemės ūkio ministro Barnaby Joyce'as sulaukė ketvirtadienį.

„Tai, kad jis yra Johnny Deppas, nereiškia, jog jam negalioja Australijos įstatymai“, – sakė ministras žurnalistams.

Australijoje galioja griežtos gyvūnų ligų prevencijos ir kontrolės taisyklės, pagal kurias iš Jungtinių Valstijų atskraidinti šunys ir katės mažiausiai 10 dienų turi būti laikomi karantine.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas ir Penelope Cruz filme „Karibų piratai: ant keistų bangų“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas ir Penelope Cruz filme „Karibų piratai: ant keistų bangų“

Tačiau Johnny Deppas, regis, nepaisė šių taisyklių, kai praėjusį mėnesį atskrido į Brisbaną kartu su savo Jorkšyro terjerais ir neinformavo apie juos muitinės pareigūnų.

Holivudo žvaigždė į Australiją kartu su šunimis atskrido savo privačiu lėktuvu.

Tai, kad jis yra Johnny Deppas, nereiškia, jog jam negalioja Australijos įstatymai

„Yra gyvūnų įvežimo procedūra – gaunate leidimus, jie laikomi karantine ir tuomet galite juos turėti“, – sakė Barnaby Joyce'as.

Muitinės pareigūnai turėtų nedelsiant konfiskuoti šunis.

Ministras sakė sužinojęs, kad Johnny Deppas atvyko su augintiniais, kai jie buvo pastebėti šunų kirpykloje.

„Atėjo laikas Pistol ir Boo nešdintis į Jungtines Valstijas, – sakė Barnaby Joyce'as. – Jis gali juos išsiųsti atgal arba mums teks juos užmigdyti.“

Paklaustas, ar dėl savo griežtos pozicijos neužsitrauks aktoriaus nemalonės, ministras atsakė: „Nemanau, kad ponas Deppas kviestų mane į „Karibų piratų“ premjerą.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas

Migracijos reikalų ministras Peteris Duttonas taip pat neliko nuošaly, pareiškęs, kad Johnny Deppui gali grėsti didžiulės baudos už karantino procedūros pažeidimą.

Radijui „Fairfax“ jis sakė, kad tai rimtas reikalas, „nes biologinio saugumo pažeidimai gali turėti rimtų padarinių“.

Barnaby Joyce'as nurodė Johnny Deppui iki šeštadienio išgabenti šunis iš Australijos, nes priešingu atveju jam teks susitaikyti su pasekmėmis. Tuo tarpu aktoriaus išsinuomotą būstą Gold Kouste apgulė žurnalistai, o change.org tinklalapyje buvo paskelbta peticija, raginanti išgelbėti gyvūnus. Vos per kelias valandas šią peticiją pasirašė beveik 3 tūkst. žmonių.

„Liko tik 48 valandos, ir du Johnny Deppo šunyčiai Boo ir Pistol gali būti užmigdyti australų pareigūnų. Prašome, padėkite juos išgelbėti!“ – rašoma peticijoje.

„Jis (Barnaby Joyce'as) neturėtų nužudyti šių mielų šuniukų tik todėl, kad Johnny Deppas nesilaikė tam tikrų taisyklių! Barnaby, būk gailestingas! Nežudyk šių mielų šunyčių!“ – pažymima peticijoje.

Savo komentarus po peticija change.org tinklalapyje paliko dešimtys žmonių, tarp jų Ingrid Jansen, kuri parašė: „Šunys yra nekalti gyvūnai šiame politiniame reikale.“

Kitas komentatorius Grahamas Cohenas pridūrė: „Kokios neigiamos reklamos gaus Australija, jei mes nužudysime labai garsaus kino aktoriaus augintinius?“

Johnny Deppas, kuris „Karibų piratų“ kino sagoje įkūnija kapitoną Džeką Sperou, filmuojasi Australijos rytinėje pakrantėje esančiame Gold Kouste.

„Karibų piratai. Negyvėliai nekalba“ yra jau penktoji šios sagos, kuri vien tik kino teatruose uždirbo daugiau nei 3,6 mlrd. JAV dolerių, dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius