Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Luhrmannas: „E.Presley buvusios žmonos ir dukters žodžiai – geriausias įvertinimas“

Kanų kino festivalio pažiba tapusi biografinė drama „Elvis“, kuri jau trečiadienį, birželio 22 dieną, atkeliauja ir į Lietuvos kino teatrus, sulaukia vis daugiau pagyrų. Tačiau jos režisierius Bazas Luhrmannas labiausiai nekantravo perskaityti ne tik kino profesionalų ar žiūrovų įvertinimus.
inley Lockwood, Lisa Marie Presley, Bazas Luhrmannas, Priscilla Presley, Riley Keough, Austinas Butleris, Harper Lockwood
inley Lockwood, Lisa Marie Presley, Bazas Luhrmannas, Priscilla Presley, Riley Keough, Austinas Butleris, Harper Lockwood / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokius didžiųjų ekranų hitus kaip „Didysis Getsbis“ bei „Mulen Ružas“ anksčiau pristatęs autorius šįkart po premjeros laukė tik vienos recenzijos. Naująjį filmą apie rokenrolo karaliaus gyvenimo peripetijas sukūrusiam B.Luhrmannui svarbiausia buvo Elvio Presley buvusios žmonos Priscillos Presley nuomonė.

„Scanpix“ nuotr./Priscila Presley, Austinas Butleris
„Scanpix“ nuotr./Priscila Presley, Austinas Butleris

Režisierius pasakoja, jog Priscillai filmą pirmąkart parodė tuomet, kai buvo užbaigti visi vizualieji efektai.

„Tai buvo dvi ilgiausios valandos mano gyvenime“, – sakė jis.

Kino kūrėjas labai ryškiai pamena, kad užėjęs į peržiūrų salę po seanso pamatė P.Presley apsaugininką su ašaromis akyse.

„Paklausiau, kas nutiko, ar kažkas blogai?“, – teigė B.Luhrmannas.

„Scanpix“ nuotr./Austinas Butleris, Bazas Luhrmannas, Tomas Hanksas
„Scanpix“ nuotr./Austinas Butleris, Bazas Luhrmannas, Tomas Hanksas

Paaiškėjo, jog vyras verkė pastebėjęs Elvio Presley buvusios žmonos emocijas peržiūros metu. Po kiek laiko režisierius sulaukė iš moters raštelio su atsiprašymu, jog ši taip ilgai užtruko su filmo įvertinimu. Pasak jos, reikėjo laiko, kad tam susikauptų…

Didžiausią įspūdį rokenrolo karaliaus buvusiai žmonai padarė pagrindinio vaidmens atlikėjas aktorius Austinas Butleris. Tai, kaip jis judėjo, jo žmogiškumas, dvasia. Savo recenzijoje ji rašė: „Jei mano vyras būtų čia šiandien, jis sakytų: velnias, tu tikrai esi aš!“

Tam, kad daugeliui nežinomos E.Presley gyvenimo peripetijos būtų perkeltos į ekraną, iš pat pradžių pritarė ne tik buvusi jo žmona, bet ir duktė Lisa Marie Presley. Tai buvo itin svarbu pačiam B.Luhrmannui.

„Elvis buvo ne tik mylimas tėtis, vyras, bet senelis. Kažkam jis bus prosenelis. Tiek atžaloms, tiek jų vaikams svarbiausia kino teatre pamatyti ir vėl iš naujo išgyventi savo ir jo istoriją. Tai, jog jie vertina filmą kaip visišką tiesą apie Elvį, yra geriausias įvertinimas per visą mano karjerą“, – sako režisierius.

„Scanpix“ nuotr./Austinas Butleris
„Scanpix“ nuotr./Austinas Butleris

Įspūdinga, itin vizuali ir legendinės muzikos lydima istorija pasakojama remiantis sudėtingais Elvio santykiais su ilgamečiu jį atradusiu ir išpopuliarinusiu vadybininku Tomu Parkeriu, kurio vaidmenį atlieka Holivudo žvaigždė Tomas Hanksas.

Iki tol negirdėtas Elvio atliekamos muzikos skambesys bei iš proto minias merginų vedęs jo laisvas elgesys scenoje sutapo su Amerikos kultūrine revoliucija. Audringų permainų ir sukrėtimų laikotarpį puikiai įkūnijusio dainininko gyvenime taip pat netrūko aistrų – nuo audringos meilės žmonai Priscilai iki ekstravagantiško gyvenimo būdo ir nuolat augusio nesugebėjimo susidoroti su milžinišku šlovės svoriu.

Artimiau su Elvis Presley, jo dramatišku gyvenimu, legendą supusiais žmonėmis ir istorijomis galėsime susipažinti biografiniame muzikiniame filme „Elvis“. Juosta į Lietuvos kino ekranus atkeliauja jau šiandien, birželio 22 dieną.

Filmo anonsas:

VIDEO: ELVIS - įspūdinga rokenrolo karaliaus istorija tik kinuose nuo birželio 22 d. (finalinis anonsas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius