Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas ir Michelle Obamos debiutuoja „Oskaruose“: sulaukė pirmos nominacijos

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama su žmona Michelle ėmėsi naujos veiklos – tapo filmų prodiuseriais. Nors į šią industriją pora įsiliejo neseniai, jų globojami darbai jau sulaukė ypatingo įvertinimo. Obamų prodiusuota dokumentinė juosta „American Factory“ nominuota „Oskarui“, rašo CNN.
Barackas ir Michelle Obamos
Barackas ir Michelle Obamos / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Geriausio dokumentinio filmo kategorijoje atsidūręs buvusios pirmosios JAV poros kompanijos „Higher Ground Productions“ prodiusuotas filmas pasakoja apie dviejų kultūrų susikirtimą vienoje Deitono, Ohajo valstijos gamykloje.

„Šiandien pristatytos „Oskarų“ nominacijos ir man džiugu matyti, kad „American Factory“ pretenduoja tapti geriausiu dokumentiniu filmu, – savo paskyroje instagrame po nuotrauka, kurioje įsiamžino su juostos kūrėjais, rašė B.Obama. – Man šis filmas patinka dėl jo subtilaus, atviro vaizdavimo, kaip besikeičianti pasaulinė ekonomika atsispindi tikruose gyvenimuose. Jis leidžia pro langą pažvelgti į žmones tokius, kokie jie yra, ir tokių istorijų mes dažnai nematome. Būtent to Michelle ir aš tikimės pasiekti su „Higher Ground“.“

Filmo autoriai – Julia Reichart ir Stevenas Bognaras. Juostą galima išvysti transliavimo platformoje „Netflix“, su kuria Obamų kompanija yra sudariusi bendradarbiavimo sutartį.

„Tai, ką Julia ir Steve’as įamžino šiame filme, kartais yra skausminga, kartais kelia džiaugsmą, bet visada yra gerai apgalvota ir tikra – tokią istoriją Barackas ir aš ir norime skleisti su „Higher Ground Productions“, – taip pat instagrame rašė M.Obama.

„American Factory“ dėl „Oskaro“ varžysis su dokumentikomis „The Cave“, „The Edge of Democracy“, „For Sama“ ir „Honeyland“. Paskelbus nominacijas internete kilo pasipiktinimas, kad geriausio režisieriaus kategorijoje nėra nė vienos moters, tačiau net 4 iš 5 dokumentinių į prestižinį apdovanojimą pretenduojančių filmų režisavo arba padėjo režisuoti būtent moteriškos lyties atstovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius