-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Barackas Obama paskyrė Shakirą į savo patarėjų komitetą

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį įtraukė kolumbietę popmuzikos dievaitę Shakira į savo patarėjų komitetą Lotynų Amerikos kilmės piliečių švietimo klausimais, atkreipdamas dėmesį į jos veiklą, teikiant pagalbą Lotynų Amerikos vaikams.
Shakira
Shakira / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Grammy“ apdovanota atlikėja, dainų autorė ir prodiuserė, kurios pilnas vardas yra Shakira Isabel Mebarak Ripoll, yra įkūrusi „Barefoot Foundation“ fondą, kuris vykdo švietimo projektus ir stato mokyklas Kolumbijoje, Pietų Afrikos Respublikoje ir Haityje.

Praėjusiais metais  populiarių dainų „Whenever, Wherever“ ir „Hips Don't Lie“ atlikėja drauge su Pasaulio Banku pradėjo programą, skatinančią švietimo ir plėtros programas Lotynų Amerikos vaikams.

Shakira buvo viena iš keturių asmenų, paskirtų į Prezidento patarėjų komitetą lotynų amerikiečių švietimui tobulinti. Kiti komiteto nariai yra Merilando politikė Nancy Navarro, imigracijos taisyklių ir švietimo aktyvistas Adrianas Pedroza ir švietimo ekspertas Kentas Scribneris.

„Esu dėkinga, kad šios įspūdingos asmenybės tokiu svarbiu mūsų šaliai metu nusprendė paaukoti savo talentus tarnauti Amerikos žmonėms“, – sakė B.Obama.

„Labai laukiu bendradarbiavimo su jais artėjančiais mėnesiais ir metais“, – pridūrė jis.

Šis komitetas buvo įkurtas praėjusiais metais, atskiru B.Obamos potvarkiu. Jo tikslas yra padidinti Lotynų Amerikos kilmės moksleivių galimybes siekti kokybiško išsilavinimo Jungtinėse Valstijose.

Lotynų Amerikos bendruomenei, kuri rinkimuose paprastai linksta į demokratų pusę, teks svarbus vaidmuo artėjančiuoje prezidento rinkimų kompanijoje, galintis nulemti B.Obamos pralaimėjimą ar pergalę rinkimuose. Ypač svarbūs jų balsai bus tokiose valstijose kaip Florida ar Koloradas, kur demokratų ir respublikonų stovyklų šalininkų skaičius yra apylygis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius