Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama perduoda šilčiausius sveikinimus Britanijos karališkajai jaunavedžių porai

JAV prezidentas Barackas Obama pasveikino Didžiosios Britanijos sosto įpėdinį princą Charlesą karališkųjų vestuvių proga ir perdavė „šilčiausius sveikinimus“ jo sūnui princui Williamui bei Kate Middleton, pranešė Baltieji rūmai.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Charlesas, kuris šiuo metu su trijų dienų vizitu vieši Vašingtone, trečiadienį Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete vedė derybas su B.Obama.

Sosto įpėdinis taip pat pasakė kalbą konferencijoje, kurioje buvo diskutuojama apie maisto ateitį. Savo kalboje jis įspėjo, kad neracionalūs žemės ūkio metodai alina gamtą ir stumia pasaulio maisto sistemą į krizę.

Per susitikimą Baltuosiuose rūmuose B.Obama akcentavo Jungtinių Valstijų ir Jungtinės Karalystės aljanso tvirtumą bei glaudumą ir padėkojo Charlesui už britų karių svarų indėlį į misijas Afganistane bei Libijoje, rašoma Baltųjų rūmų išplatintame pareiškime.

Prezidentas taip pat pasveikino princą jo sūnaus princo Williamo ir Catherine Middloton sutuoktuvių proga ir perdavė jaunavedžių porai šilčiausius sveikinimus, priduriama jame.

Prezidentas B.Obama šiltai sveikino princo trijų dešimtmečių veiklą aplinkosaugos srityje, pastangas sustabdyti miškų naikinimą ir skatinti darniąją maisto gamybą.

Baltieji rūmai nurodė, kad B.Obama nekantriai laukia vėliau šį mėnesį numatyto savo valstybinio vizito į Didžiąją Britaniją, kur lankysis karalienės kvietimu.

Velso princas oficialų vizitą Jungtinėse Valstijose pradėjo antradienį, praėjus vos kelioms dienoms po pompastiškos karališkųjų sutuoktuvių ceremonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius