Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beyonce atšaukė „pernelyg seksualų“ koncertą Malaizijoje

Viena garsiausių ir daugiausia uždirbančių R&B žvaigždžių Beyonce atšaukė savo koncertą Malaizijoje. Tai nutiko, kai opozicinė šalies islamistų partija išreiškė susirūpinimą, kad seksualūs atlikėjos pasirodymai kenkia moralei.
Beyonce
Beyonce / „Scanpix“ nuotr.

Amerikiečių dainininkė, garsėjanti aistra ir gundymu pulsuojančiais šokių judesiais, ant scenos turėjo pasirodyti Malaizijos sostinėje Kvala Lumpūre sekmadienį. Tačiau dėl islamistų partijos (angl. Malaysia’s opposition Pan – Malaysian Islamic Party) protestų koncertas buvo atidėtas.

„Mes nesame nusistatę prieš pramogas. Problema ta, kaip ji elgiasi ir atrodo per pasirodymus. Jos judesiai ir apranga pernelyg atviri. Tai gali sugriauti mūsų jaunų žmonių moralines vertybes“, – sakė islamistų partijos atstovas Nasruddinas Hassanas Tantawi.

Dailymail.co.uk duomenimis, tai jau ne pirmas kartas, kai Beyonce planai Malaizijoje sugriūva. 2007-aisiais ji buvo priversta atšaukti koncertą, kai sulaukė protestų ir islamistų partijos nepritarimo. Islamas – pagrindinis Malaizijos tikėjimas.

Koncerto organizatoriai Malaizijoje šiandien paneigė, kad koncertas neįvyko dėl islamistų grupių prostetų grėsmės. „Koncertas nukeltas atlikėjos sprendimu ir neturi nieko bendra su kitomis aplinkybėmis“, – tikino jie.

Malaizijos islamistų partijos nepritarimo sulaukia nemažai užsienio muzikantų. Praėjusiais metais šalyje kilo kliūčių pasirodyti kanadiečių dainininkei Avril Lavigne. Šį mėnesį Malaizijos musulmonams buvo uždrausta eiti į JAV hiphopo grupės „The Black Eyed Peas“ koncertą, kurį rėmė alaus gamintojas „Guinness“. Vėliau visuotinis draudimas buvo atšauktas ir buvo pareikšta, kad eiti į koncertą ar ne yra kiekvieno musulmono garbės bei švarios sąžinės reikalas.

Valdžioje esantys musulmonai visomis išgalėmis ketina Malaizijoje ir Indonezijoje uždrausti užsiimti joga, naudotis socialiniu tinklu „Facebook“ ir lankytis provokuojančių dainininkų, tokių kaip Beyonce, koncertuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius