Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beyonce tėvas Mathew Knowlesas pareiškė – ji nebūtų tokia garsi, jei turėtų tamsesnę odą

Beyonce tėvas ir buvęs jos vadybininkas Mathew Knowlesas (66 m.) skandalingai pareiškė – jo dukra nebūtų tokia garsi, jei turėtų tamsesnę odą. Jo įsitikinimu, didžiausios sėkmės muzikos pasaulyje sulaukia tik šviesesnį odos atspalvį turinčios afroamerikietės.
Beyonce su tėvu Mathew Knowlesu (2007 m.)
Beyonce su tėvu Mathew Knowlesu (2007 m.) / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Beyonce Rasizmas Oda

Mathew Knowlesas rūpinosi savo dukters karjera nuo pat pradžių – jo iniciatyva buvo sukurta grupė „Destiny's Child“, o vėliau jis dirigavo ir solinei Beyonce karjerai.

Tačiau 2011-aisiais tėvo ir dukters ryšiai nutrūko, kai paaiškėjo, jog šis buvo neištikimas savo žmonai, Beyonce motinai Tinai Knowles (64 m.), o jo išdavystę vainikavo nesantuokinis vaikas. Vėliau Beyonce su tėvu susitaikė, tačiau darbiniai santykiai nutrūko visiems laikams.

Kalbėdamas su žurnalu „Ebony“, Mathew Knowlesas atkreipė dėmesį, kad muzikos industrijoje vis dar labai gajus kolorizmas. To įrodymas – kad šiuo metu pačios garsiausios afroamerikietės dainininkės yra šviesesnio odos atspalvio, įskaitant ir jo paties dukrą Beyonce.

„Kai kalbame apie juodaodes dainininkes, kieno muzika skamba radijo stotyse? Mariah Carey, Rihannos, reperės Nicki Minaj, mano vaikų (Beyonce ir Solange)“, – sakė jis žurnalui.

Jo įsitikinimu, jei Beyonce oda būtų tamsesnė, ji nebūtų tapusi tokia didele žvaigžde kokia yra šiandien.

„Scanpix“/AP nuotr./Beyonce su tėvu Mathew Knowlesu (2004 m.)
„Scanpix“/AP nuotr./Beyonce su tėvu Mathew Knowlesu (2004 m.)

Nuo tada, kai nebedirba su Beyonce, Mathew Knowlesas pakeitė savo veiklos kryptį – tapo universiteto profesoriumi, o dabar reklamuoja ir savo naująją knygą „Racism: From the Eyes of a Child“ apie ryšius tarp rasių.

Tame pačiame interviu Mathew Knowlesas sakė, kad nuo pat mažų dienų net jo mama kalė jam į galvą, jog šis užaugęs nesugalvotų į namus parsivesti tamsios moters. „Šeštajame, septintajame ir aštuntajame dešimtmečiais tavo odos tamsumas buvo laikomas labai svarbiu. Taigi, deja, aš užaugau girdėdamas tokią žinutę“, – pasakojo jis.

Mathew Knowlesas pripažino, kad šitaip auklėjamas jis galiausiai iš tiesų ėmė susitikinėti tik su baltaodėmis arba afroamerikietėmis, kurių odos atspalvis yra šviesesnis. O susipažinęs su savo būsima žmona Tina iš pradžių ją net palaikė tiesiog tamsesnio gymio baltaode.

Vida Press nuotr./Beyonce tėvai Mathew Knowlesas ir Tina Knowles (2006 m.)
Vida Press nuotr./Beyonce tėvai Mathew Knowlesas ir Tina Knowles (2006 m.)
„Scanpix“/AP nuotr./Mathew Knowlesas
„Scanpix“/AP nuotr./Mathew Knowlesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius