-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bokso žvaigždės Tysono duktė neatgavusi sąmonės po nelaimingos atsitikimo mirė

Buvusio legendinio sunkiasvorio boksininko Mike'o Tysono mažametė duktė mirė ligoninėje antradienį, kitą dieną po to, kai buvo rasta be sąmonės, pakibusi ant elektrinio bėgimo takelio laido, pranešė policija.
M.Tysonas
M.Tysonas / „Scanpix“ nuotr.

Ketverių metų Exodus Tyson mirė dėl nelaimingo atsitikimo M.Tysono namuose. Mergaitė įkišo galvą į kilpą, užsimezgusią iš treniruoklio laido, ir atsitiktinai užsitraukė ją ant kaklo.

Jau dūstančią mažylę šeimos namuose rado septynmetis brolis.

Kritinės būklės mergaitė buvo nuvežta į Šv.Juozapo ligoninę Finikse (Arizona). Gydytojai prijungė dirbtinio kvėpavimo aparatą, bet nesugebėjo išgelbėti mažylės gyvybės.

Exodus mirtis buvo konstatuota apie vidudienį, sakė Finikso policijos seržantas Andy Hillas.

„Mergaitei kažkaip buvo užspausta gerklė, ji nustojo reaguoti, o berniukas pakvietė motiną. Ši atėjusi rado vaiką“, – anksčiau sakė jis.

„Nėra žodžių, kuriais būtų galima nusakyti mūsų mylimos Exodus tragišką netektį, – sakoma šeimos paskelbtame pranešime. – Dabar prašome jus gerbti mūsų privatumo poreikį šiuo labai sunkiu metu, kad galėtume gedėti ir mėginti padėti vienas kitam atsigauti.“

Įvykus šiam incidentui M.Tysonas buvo Las Vegase ir pirmadienį išskrido į Finiksą.

Tysonų šeima gyvena kukliame ramiame miesto rajone. Kaimynai pasakojo retkarčiais matydavę bokso žvaigždę, o jo vaikai nuolat žaisdavę lauke.

Kitapus gatvės gyvenanti Dinka Radič sakė, kad Exodus kai kada prašydavo pavaišinti šokoladu. Kai jo gaudavo, mergaitė apkabindavo moteriai kelius ir „bučiuodavo, bučiuodavo, bučiuodavo“.

„Ji visiems sakydavo „labas“. Buvo išties draugiška“, – prisiminė gretimame name gyvenantis 53 metų Abdul Khalikas.

Šio rajono aplinka visiškai neatitinka prabangaus gyvenimo būdo, kuriuo M.Tysonas garsėjo būdamas boksininkas: tada jis lengva ranka iššvaistydavo dešimtis milijonų dolerių, o nesąžiningi partneriai esą nugvelbdavo dar kelis milijonus. Būdamas karjeros viršūnėje šis sportininkas per dvejus metus uždirbo 140 mln. JAV dolerių.

Dukrelės mirtis per labai neįprastą nelaimingą atsitikimą tapo dar vienu skausmingu smūgiu neramiame boksininko gyvenime.

M.Tysonas boksuotis pradėjo būdamas 12 metų, kai už daugybę smulkių nusikaltimų buvo išsiųstas į nepilnamečių nusikaltėlių pataisos mokyklą, esančią netoli Niujorko.

Po aštuonerių metų jis tapo visų laikų jauniausiu bokso sunkiasvoriu čempionu, 1986 metais nokautuodamas Trevorą Berbicką. Tačiau 1990 M.Tysoną per vienas iš netikėčiausių kovų bokso istorijoje įveikė Jamesas Douglasas-Busteris.

Netrukus po šio pralaimėjimo boksininkas buvo apkaltintas vienos grožio konkurso dalyvės išprievartavimu Indianapolyje.

M.Tysonas buvo nuteistas kalėti šešerius metus ir paleistas po trejų, tačiau savo kaltę iki šiol neigia.

Po kelerių metų jis trims mėnesiams buvo uždarytas už grotų, kai sumušė du vyrus po nedidelio eismo įvykio viename Vašingtono priemiestyje.

M.Tysonas pagarsėjo išsišokimais ringe: per vieną kovą jis nukando gabalą priešininko Evanderio Holyfieldo ausies, o kartą pagrasino suvalgyti sunkiasvorio čempiono Lennoxo Lewiso vaikus.

Bokso žvaigždės vaikai kelerius metus augo neišvaizdžiame rajone, tačiau M.Tysonas 2005 metais už 2,1 mln. dolerių įsigijo atskirą namą prabangiame Finikso priemiestyje Paradais Valyje. Po poros metų boksininkas šią rezidenciją pardavė už 2,3 mln. dolerių.

2007 metų lapkritį M.Tysonas praleido parą Marikopos apygardos kalėjime, kai pripažino savo kaltę dėl kokaino turėjimo ir vairavimo apsvaigus. Policijos pareigūnai rado narkotikų, kai sustabdė M.Tysono automobilį, kuris šis išvažiavo namo iš vieno naktinio klubo Skotsdeilo mieste.

Pasak policijos, sulaikytas M.Tysonas sakė pirkdavęs kokainą, „kai tik jo pasitaikydavo po ranka“.

Per skandalingą šio M.Tysono teismo baigiamąjį posėdį, kuris vyko praėjus beveik metams po arešto, karjerą baigusio boksininko advokatas Davidas Chesnoffas sakė, kad klientui buvo atlikti 29 tyrimai dėl narkotikų vartojimo, kurių rezultatai buvo neigiami. Garsenybė taip pat lankė Anoniminių alkoholikų ir Anoniminių narkomanų draugijų susitikimus.

M.Tysoną galima laikyti pavyzdžiu, įrodančiu, jog žmogus gali įveikti problemas dėl narkotikų, audringos praeities ir sunkios vaikystės, sakė D.Chesnoffas.

„Jis stengėsi kuo nuoširdžiausiai, nors pradžia atrodė beveik beviltiška“, – pridūrė advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius