-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bolivudo „Oskaru“ pagerbta nuskendusi Indijos superžvaigždė Sridevi Kapoor

Prieš kelis mėnesius netikėtai mirusi Bolivudo superžvaigždė Sridevi Kapoor už savo paskutinį vaidmenį buvo pagerbta per Indijos kino apdovanojimų ceremoniją Bankoke.
Sridevi Kapoor
Sridevi Kapoor / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viena įtakingiausių visų laikų Bolivudo aktorių laikoma Sridevi Kapoor vasario mėnesį atsitiktinai nuskendo Dubajaus viešbučio numerio vonioje. 54 metų aktorės mirtis pribloškė ir nuliūdino Indiją.

Sekmadienį vakare Tailando sostinėje įvykusioje šokio, muzikos ir kino šventėje Sridevi buvo paskelbta geriausia aktore.

„Šiandien mano jausmai sumišę. Ilgiuosi jos kiekvieną savo gyvenimo minutę ir sekundę“, – pasakė jos našlys, Indijos kino prodiuseris Boney Kapooras, atsiimdamas jai skirtą Tarptautinės Indijos kino akademijos (IIFA) apdovanojimą.

„Vis dar jaučiu jos buvimą šalia. Noriu, kad visi palaikytumėte Janhvi, kaip palaikėte jos motiną“, – emocingai kalbėjo Boney Kapooras, turėdamas omenyje vyresniąją iš dviejų Sridevi dukterų, turinčią debiutuoti Bolivude.

Kasmet teikiamų IIFA apdovanojimų, kuriuos kai kas vadina Bolivudo „Oskarais“, ceremoniją stebi daugiau kaip 850 mln. žiūrovų. Tai svarbiausias renginys Indijos žiniasklaidai ir vienas žiūrimiausių metinių pramoginių šou pasaulyje. Užsienyje jis surengtas siekiant pademonstruoti pasaulinį Bolivudo populiarumą.

Sridevi buvo maloningumo karalienė, verta kiekvienos liaupsės, socialiniame tinkle „Twitter“ rašė IIFA.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sridevi Kapoor
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sridevi Kapoor

Triukšmingoje, spindesio ir įspūdingų šokio numerių kupinoje sekmadienio ceremonijoje Bankoke dalyvavo ryškiausios Indijos žvaigždės.

Tačiau dar viena liūdesio gaidelė nuskambėjo geriausiu aktoriumi paskelbus Irrfaną Khaną. Jis tarptautinei auditorijai žinomas dėl vaidmenų blokbasteriuose „Pi gyvenimas“ ir „Lūšnynų milijonierius“.

Filme „Inferno“ su Tomu Hanksu taip pat vaidinęs Irrfanas Khanas, esantis tarp geriausiai atpažįstamų Indijos aktorių, ceremonijoje nedalyvavo. Anksčiau šiais metais aktorius paskelbė, kad jam diagnozuotas retas navikas, ir šiuo metu gydosi Londone.

Irrfanas Khanas apdovanojimą pelnė už tėvo, bandančio užrašyti dukterį į prestižinę mokyklą, vaidmenį filme „Hindi Medium“, kuriuo kritikuojamas Indijos klasinis susiskaldymas.

Sridevi Kapoor paskutinio filmo „Mom“ tema taip opi Indijoje: filmas pasakoja apie išžaginimą, o velionė aktorė vaidina motiną, siekiančią atkeršyti už skriaudą podukrai.

Renginio metu aktorius veteranas Anupamas Kheras buvo pagerbtas IIFA apdovanojimu už išskirtinius pasiekimus Indijos kine. Užsienyje ši Indijos žvaigždė žinoma dėl vaidmenų filmuose „Smūgiuok kaip Bekhemas“ ir „Optimisto istorija“.

Geriausiu filmu buvo paskelbtas „Tumhari Sulu“, kuriame Vidya Balan vaidina namų šeimininkę, tapusią vėlyvo vakaro radijo laidos didžėja ir patarėja santykių klausimais.

„Hindi Medium“ kūrėjas Saketas Chaudhary pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą.

Retai scenoje bematoma 63 metų aktorė Rekha vakaro metu jaunatviškai traukė senus hitus. Pasirodymus surengė ir tokios žvaigždės kaip Ranbiras Kapooras ir Kriti Sanon.

Norėdami atkreipti dėmesį į aplinkosaugos klausimus, organizatoriai pasirinko žalią, o ne raudoną kilimą. Juo žengė tokios garsenybės kaip Varunas Dhawanas, Konkona Sen Sharma, Nawazuddinas Siddiqui ir Arjunas Kapooras.

Vis dėlto prestižiškiausias Indijos kino apdovanojimais yra laikomi 1954 metais įsteigti Nacionaliniai kino apdovanojimai.

IIFA ceremonija per televiziją visame pasaulyje bus transliuojama liepos 29 dieną.

„Tai, kad mūsų Indijoje yra 1,2 mlrd. žmonių, didina ceremonijos auditoriją“, – sakė renginio organizatorius Sabbasas Josephas. Jis pridūrė, kad taip pat daug žmonių transliaciją žiūri Artimuosiuose Rytuose ir šalyse, turinčiose dideles indų bendruomenes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius