-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bradley Cooperis filmui su Lady Gaga ruošėsi pusę metų: išgirsime ir grojant, ir dainuojant

Daugybės teigiamų atsiliepimų sulaukusioje muzikinėje dramoje „Taip gimė žvaigždė“ pagrindinius vaidmenis atlieka režisieriaus kėdėje debiutavęs Bradley Cooperis bei scenos superžvaigždė Lady Gaga. Įdomu tai, kad filmas tapo didžiuliu išbandymu abiem įžymybėms: Cooperiui teko ilgai mokytis groti ir dainuoti, o Lady Gagai – tobulinti aktorinius sugebėjimus.
 Lady Gaga ir Bradley Cooperis filme „Taip gimė žvaigždė“
Lady Gaga ir Bradley Cooperis filme „Taip gimė žvaigždė“ / Kadras iš filmo

43-ejų Bradley Cooperis pasakoja iš pradžių tikėjęsis rasti dublerį, kuris vietoje jo atliks visas muzikines partijas, tačiau galiausiai studija pareikalavo, kad dainuotų jis pats. Todėl ruoštis filmavimams teko net šešis mėnesius.

„Iškart sudarėme griežtą kasdienį planą. Į jį pateko grojimo gitara bei fortepijonu pamokos, dainavimas, po to sėsdavome rašyti muzikos filmui“, – pasakoja Bradley Cooperis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bradley Cooperis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bradley Cooperis

Tiesa, muzika jam nebuvo visiška naujiena – vaikystėje aktorius yra lankęs muzikos mokyklą. Besiruošdamas vaidmeniui Cooperis kaip pavyzdį pasirinko grupės „Pearl Jam“ lyderį Eddie Vedderį, iš kurio mokėsi „elgtis ir jaustis kaip tikras muzikantas“.

Verta paminėti, jog filmuojant juostą, visas dainas Bradley Cooperis ir Lady Gaga atliko gyvai. Venecijos kino festivalyje, kur įvyko didžioji „Taip gimė žvaigždė“ premjera, po seanso žiūrovai atsistoję plojo net 8 minutes.

Romantinė drama pasakos apie senstantį muzikantą Džeksoną (Bradley Cooperis), kuris atranda – ir įsimyli – savo kelio dar tebeieškančią jauną muzikantę (Lady Gaga). Ši jau nebesitiki, kad jos svajonei tapti žymia dainininke bus lemta išsipildyti, kol kartą Džeksonas tiesiogine to žodžio prasme išstumia ją į sceną. Taip gimsta žvaigždė.

Tai yra pirmasis Lady Gagos pagrindinis vaidmuo kine, na o Bradley Cooperis žiūrovams jau pažįstamas iš filmų „Amerikiečių snaiperis“, „Amerikietiška afera“, „Optimisto istorija“ ir kt.

Ilgai lauktas filmas „Taip gimė žvaigždė“ į Lietuvos didžiuosius ekranus atkeliauja jau penktadienį, spalio 5 dieną.

VIDEO: TAIP GIMĖ ŽVAIGŽDĖ - Lady Gaga Bradley Cooper'io filme - kinuose 2018 m. spalį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius