Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bridžitos Džouns dienoraščiui“ jau 20-imt: įdomiausi ir netikėti faktai apie filmą

Prieš 20 metų „Bridžitos Džouns dienoraštis“ – itin populiarus Helen Fielding romanas – virto filmu, kuriame pagrindinis raudonskruostės meilės ieškančios 30-metės vaidmuo atiteko Holivudo žvaigždei Renee Zellweger. Kovotojais dėl jos širdies romantinės komedijos kūrėjai nusprendė paversti svajinguosius Coliną Firthą ir Hugh Grantą. Trijulė šiam filmui sėkmę atnešė ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir kitoje vandenyno pusėje, o vėliau ir visame pasaulyje.
Renee Zellweger filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“
Renee Zellweger filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“ / Vida Press nuotr.

Neabejojame, kad šį filmą esate matę ne kartą, o jei dar nesusipažinote su „Bridžitos Džouns dienoraščio“ turiniu, šie įdomūs faktai tikrai paragins nebedelsti.

Apie filmą:

  • „Bridžitos Džouns“ franšizei vadovavo vien moterys. Sharon Maguire režisavo pirmą ir trečią filmus, o antrojo vairas buvo patikėtas Beeban Kidron.
  • Romanas „Bridžitos Džouns dienoraštis“ parašytas kaip moderni Džeinės Ostin klasikos „Puikybė ir prietarai“ interpretacija. Spėkite, kas vaidino poną Darsį, pagrindinės herojės širdies siekusį vyrą, abiejuose pagal pastarąjį romaną sukurtuose filmuose? Ogi tas pats Colinas Firthas.
  • Bridžita Džouns dirbo „Pemberley Press“ leidykloje. Pono Darsio rūmai „Puikybėje ir prietaruose“ vadinosi taip pat Pemberley.

Apie vyrus:

  • Viena įsimintiniausių scenų iš pirmosios dalies – Hugh Granto ir Colino Firtho personažų muštynės – buvo improvizuota. Jokių kaskadininkų! Tik du suaugę vyrai, bandantys kažką įrodyti mosikuojant kumščiais.
  • Prireikė beveik 30 mezgėjų, kad būtų sukurtas geriausias bjauraus kalėdinio megztinio su briedžio atvaizdu dizainas, kurį Darsis vilkėjo pirmą kartą susitikdamas su Bridžita.
  • Danielį Klyverį vaidinęs Hugh Grantas iš pradžių abejojo ar Renee Zellweger – tinkamas pasirinkimas Bridžitos įkūnijimui. Juk ji kilusi iš Teksaso! Komedijos kūrėjų pasirinkimu aktorius suabejojo išgirdęs pirmą Renee Zellweger bandymą kalbėti su britišku akcentu, kuris priminė, pasak jo paties, „princesę Margaret, jei ją būtų ištikęs insultas. Bet po savaitės jis buvo visiškai tikslus.“ Aktoriai tebėra gerais draugais, rašo Parade.com.

Apie Bridžitą Džouns:

  • Dėl Bridžitos vaidmens Renee Zellweger priaugo 11 kg. Šiam personažui įkūnyti taip pat buvo svarstoma pakviesti tokias Holivudo žvaigždes kaip Cameron Diaz, Nicole Kidman, Naomi Watts, Kate Winslet, Cate Blanchett, Catherine Zeta-Jones ir Toni Collette.
Kadras iš filmo „Bridžitos Džouns dienoraštis“
Kadras iš filmo „Bridžitos Džouns dienoraštis“
  • Vienas iš Bridžitos Džouns tikslų buvo mesti rūkyti. Filme ji ne vienoje scenoje matoma su cigarete tarp pirštų. Pasirodo, Renee Zellweger rūkė ne tikro tabako, o žolelių prikimštas cigaretes.
  • Aktorė buvo taip atsidavusi šiam vaidmeniui, kad ne tik ne filmavimų metu kalbėjo su britišku akcentu, bet prieš pradedant kurti filmą ji trumpam ir slapta įsidarbino vienoje Londono spaustuvėje. Aktorė puikiai atliko savo darbą, kad tik vienam kolegai į galvą šovė mintis „Ar tik Bridžita nėra panaši į merginą iš filmo „Džeris Magvairas“?“
  • Išgalvota Bridžita Džouns populiariajai kultūrai turėjo tokią didelę įtaką, kad 2016 m. „BBC Radio“ laida „4 Woman’s Hour“ ją paskelbė viena įtakingiausių pastarųjų 70 metų moterų.
  • Kai buvo filmuojama pirmoji trilogijos dalis, Renee Zellweger buvo 32-eji – tiek pat, kiek ir Bridžitai Džouns.
  • Scena, kurioje Bridžita leidžiasi ugniagesių stulpu, vos nebuvo atšaukta dėl laiko trūkumo. Laimei, jo užteko, nes tai viena juokingiausių akimirkų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius