Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos princas Philipas „gerai reaguoja į gydymą“ ligoninėje

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II 91 metų vyras princas Philipas, hospitalizuotas dėl šlapimo pūslės uždegimo, yra sėkmingai gydomas, ketvirtadienį paskelbė Bakingamo rūmai.
Princas Phillipas
Princas Phillipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Edinburgo kunigaikštis gerai reaguoja į gydymą, – sakoma rūmų pranešime, kuriame nurodomas oficialus princo Philipo titulas. – Neaišku, kada jis bus išrašytas, tačiau jis tikriausiai liks ligoninėje dar kelias dienas.“

Tai jau trečias rimtas 91 metų princo sveikatos sutrikimas per aštuonis mėnesius; per Kalėdas jis buvo atsidūręs ligoninėje dėl užsikimšusios vainikinės arterijos.

Bakingamo rūmai paskelbė, kad Edinburgo kunigaikštis iš Balmoralo pilies greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į Škotijos šiaurės rytuose, už 60 km nuo Balmoralo, esančio Aberdyno karališkąją ligoninę.

Tiesmukumu garsėjantis princas tik trečiadienį grįžo į Balmoralą – jis lankėsi Vaito saloje prie Anglijos pietinių krantų, kur dalyvavo keliuose viešuose renginiuose ir atrodė geros sveikatos.

Princas Philipas neseniai taip pat stebėjo kelias Londono olimpiados varžybas, tarp jų – olimpinį savo vaikaitės, jojikės Zaros Phillips, kuri galiausiai iškovojo sidabro medalį, debiutą.

Birželį Philipas dėl šlapimo takų infekcijos ligoninėje praleido penkias naktis ir negalėjo dalyvauti didžiulių karalienės valdymo deimantinio jubiliejaus iškilmių pabaigos renginiuose.

Infekcija pasireiškė po to, kai princas drauge su kitais karališkosios šeimos nariais per laivų paradą Temzės upėje kelias valandas lyjant stovėjo karališkojoje baržoje.

Graikijoje gimęs Philipas yra ilgiausiai savo „pareigas“ einantis karališkasis sutuoktinis per visą Didžiosios Britanijos istoriją. Jis nuolatos lydėjo karalienę per visus 60 jos valdymo metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius