-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britų aktorius Michaelas Sheenas „nukryžiuotas“ Velykų misterijoje

Didžiosios Britanijos kino aktorius Michaelas Sheenas savo gimtajame mieste vilko didžiulį medinį kryžių ir suvaidino „nukryžiavimo“ scenoje, kuri užbaigia paskutines Jėzaus Kristaus gyvenimo valandas.
Michaelas Sheenas
Michaelas Sheenas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kino žvaigždė atlieka pagrindinį vaidmenį Jėzaus Kristaus kančių misterijoje, kuri Velykų dienomis (balandžio 22–24 d.) buvo rodoma pramonės mieste Port Talbote, esančiame Velso pietinėje pakrantėje.

Misterija prasidėjo Didįjį penktadienį. Žiūrovai aiktelėjo, pamatę Jėzų vaidinantį M.Sheeną, kuris išėjo iš minios išsitaršiusia barzda ir plaukais, vilkėdamas mėlynus marškinius ir apsigobęs raudona antklode. Pasakęs įspūdingą kalbą, aktorius vėl įsimaišė tarp žiūrovų ir nuėjo paplūdimiu plieno liejyklos link, o vėliau praleido naktį miegodamas po atviru dangumi ant vienos kalvos prie miesto.

Kitą dieną jis vaidino scenoje, vaizduojančioje Paskutinę vakarienę. Šis vaidinimas vyko viename pajūrio klube, kuriame buvo vaišinama alumi ir sumuštiniais, taip pat koncertavo Velso roko grupė „Manic Street Preachers“.

Naktį M. Sheenas buvo „suimtas“ ir uždarytas miesto policijos areštinėje, o Velykų sekmadienį buvo „nukryžiuotas“ vienoje žiedinėje sankryžoje, iš kurios atsiveria vaizdas į Port Talboto įlanką. Po to jis prisikėlė, kad paskelbtų norintis palįsti po dušu.

Šio vaidinimo atskiros dalys vyko įvairiose miesto vietose, o vietos gyventojai atliko per tūkstantį pagalbinių vaidmenų.

Velso nacionalinio teatro direktorius Johnas McGrathas tvirtina, kad šis projektas didžiulė sėkmė tūkstančiams jame dalyvavusių žmonių.

„Tai fantastiška, visas miestas tai suprato ir tuo gyveno. Dar pakiliau juos nuteikė tas dalykas, kai savo miesto nuotraukas aptiko visuose pagrindiniuose šalies laikraščiuose, tai buvo tikra šventė. Tai netgi viršijo mūsų lūkesčius. Buvo pasirinktas tinkamas momentas, apie tai pranešė net Australijos žiniasklaida. Tai šio miesto gyventojams teikia tikrą pasididžiavimą“, – sakė jis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius