-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų paauglės Beau Jessop verslas: rinkdama vardus kinų vaikams jau uždirbo 48 tūkst. svarų

16-metė britė Beau Jessop iš Glosteršyro surado netikėtą ir itin originalų būdą, kaip užsidirbti pinigų – paauglė padeda kinams išrinkti vardus jų vaikams ir vos per pusmetį iš to užsidirbo beveik 50 tūkst. svarų (59 tūkst. eurų), rašo „Independent“.
Britų paauglė Beau Jessop sukūrė svetainę, kurioje padeda kinams išrinkti angliškus vardus jų vaikams
Britų paauglė Beau Jessop sukūrė svetainę, kurioje padeda kinams išrinkti angliškus vardus jų vaikams / „Instagram“ ir ekrano nuotr.
Temos: 1 Vardas

Beau Jessop yra britų aktorės Lisos Maxwell ir menininko Paulo Jessupo dukra, tad ji nuo mažumės yra pratusi prie viešumos ir dėmesio. Tačiau paauglė savo laisvalaikį leidžia ne bandydama įsitvirtinti pramogų ar mados pasaulyje, kaip daro kitos garsių tėvų atžalos, o kurdama nuosavą verslą.

Beau Jessop sukūrė internetinį tinklalapį SpecialName.cn, kuriame jau daugiau kaip dviem šimtams tūkstančių kinų vaikų išrinko vakarietiškus vardus – ir tik per pusę metų! Ši idėja paauglei gimė viešint Kinijoje, kai jos tėvų draugai, kurie laukėsi kūdikio, primygtinai prašė sugalvoti jų vaikeliui gražų ir prasmingą vakarietišką vardą.

Britų paauglė Beau Jessop sukūrė svetainę, kurioje padeda kinams išrinkti angliškus vardus jų vaikams
Britų paauglė Beau Jessop sukūrė svetainę, kurioje padeda kinams išrinkti angliškus vardus jų vaikams

Grįžusi namo, Beau pasidomėjo, kad per pastaruosius 20 metų angliškų vardų paklausa Kinijoje labai išaugo. Visiems Kinijoje gimusiems vaikams suteikiamas tradiciškas kiniškas vardas, tačiau labai išpopuliarėjo ir antras vardas, kuris yra vakarietiškas – šiuo vardu kinų vaikai gali susikurti elektroninius paštus, teikti paraiškas studijuoti užsienio universitetuose ir yra žymiai patogesnis, jeigu vaikas užaugęs pasirenka gyventi kosmopolitišką gyvenimą.

Tačiau nežinodami vardų reikšmių, kinai savo vaikams kartais parinkdavo kiek juokingus vardus, pavyzdžiui Cinderella (Pelenė), Gandalfas („Žiedų valdovo“ personažas burtininkas) ar Rolexas (prabangių laikrodžių kompanijos pavadinimas).

Vida Press nuotr./Beau Jessop su savo mama, britų aktore Lisa Maxwell (2011 m.)
Vida Press nuotr./Beau Jessop su savo mama, britų aktore Lisa Maxwell (2011 m.)

„Angliškas vardas yra gyvybiškai svarbus, nes negali naudoti (hieroglifais parašyto) kiniško vardo elektroniniui paštui susikurti ar teikdamas paraišką studijuoti Jungtinės Karalystės universitetuose. Tavo angliškas vardas su tavimi lieka visam gyvenimui, – portalui „Daily Mail“ sakė paauglė. – Tačiau taip pat girdėjau daugybę pavyzdžių, kai žmonės išrinko netinkamus angliškus vardus, kuriuos girdėjo filmuose ar perskaitė kur nors internete. Tai privertė mane suprasti, kad yra galimybė padėti kinams pasirinkti teisingai nuo pat pradžių.“

Tad atsidarę Beau sukurtą internetinį tinklapį, tėvai iš Kinijos pasirenka vaiko lytį ir penkis bruožus, apibūdinančius vaiko siekius ar tai, ko jiems linkėtų ateityje. Tada kinai gauna tris vardų pasiūlymus su jų reikšmėmis bei žymiais žmonėmis, kurie turi tokius pačius vardus.

Beau Jessop paslaugomis pasinaudojusi kinė Songbu Wang labai džiaugėsi tokia paslauga: „Mano draugai sakė, kad SpecialName jiems buvo labai naudingas, taigi ir aš nusprendžiau pabandyti. Pasirinkau Nathano vardą, nes jis skamba stipriai, o dar svarbiau – jis reiškia „dosnus“. Manau, kad geras vyras turėtų būti dosnus, tada moterims jis patiks. Manau, kad angliškas vardas gali padaryti įtaką mano vaiko gyvenimui. Tikiuosi, jis turės daugiau galimybių išmokti anglų kalbą, dirbti su užsieniečiais ar išvykti svetur praplėsti savo akiratį. Manau, kad nesvarbu, ar dirbant, ar studijuojant, ar susirandant draugų užsieniečių, geras angliškas vardas yra gera pradžia.“​

„Instagram“ nuotr./Beau Jessop
„Instagram“ nuotr./Beau Jessop

Apsilankymas Beau Jessop svetainėje kainuoja 60 pensų (0,71 euro), per mėnesį tinklalapis sulaukia apie 27 tūkst. lankytojų. Iš viso šia paslauga jau pasinaudojo 221 tūkst. žmonių, iš kurių Beau Jessop užsidirbo net 48 tūkst. svarų (56,7 tūkst. eurų) – įspūdinga suma kaip 16-metei, tiesa? Ir šiuos pinigus mergina planuoja išleisti ne drabužiams ar pramogoms, o susimokėti už būsimas studijas universitete.

1,3 mlrd. gyventojų turinčioje Kinijoje kasmet gimsta daugiau kaip 17 mln. kūdikių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius