Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų rašytoja Hilary Mantel pavadino Catherine parduotuvės vitrinos manekenu su plastikine šypsena

Britų rašytoja Hilary Mantel antradienį sulaukė kritikos už tai, kad princo Williamo žmoną Catherine pavadino plastikine princese, o tiksliau – parduotuvės vitrinos manekenu su plastikine šypsena, kurios vienintelis tikslas yra gimdyti.
Kembridžo hercogienė Catherine
Kembridžo hercogienė Catherine / „Scanpix“ nuotr.

Dvi „Booker“ premijas gavusi rašytoja sakė, kad Kate neturi nei Williamo motinos Dianos individualybės, nei istorinės asmenybės Anne Boleyn, kuri figūruoja H.Mantel romane „Vilko dvaras“ (Wolf Hall), svorio.

Per paskaitą, kurią prieš dvi savaites skaitė Britų muziejuje ir kuri šią savaitę buvo išspausdinta „London Review of Books“, 60 metų H.Mantel sakė, kad Kembridžo hercogienė atrodė „mašinų pagaminta“, kai pirmą kartą pasirodė viešai.

„Kate Middleton... atrodė suprojektuota kokio komiteto ir pagaminta amatininkų, su tobula plastikine šypsena“, – sakė H.Mantel.

Pasak jos, 31 metų Catherine iš „šarnyrinės lėlės, ant kurios kabinami tam tikri skudurai“, virto žmogumi, kurios „vienintelė prasmė ir tikslas“ yra turėti vaikų.

Prieš tai, kai 2011 metais ištekėjo už antrojo eilėje į britų sostą žmogaus ir pernai pastojo, Kate buvo „parduotuvės vitrinos manekenas be savo pačios individualybės, visiškai apibūdinama to, ką vilki“.

„Šiandien ji yra būsimoji motina, apdengta dar vienu nuvalkiotų savybių deriniu. Kai tik ji pasitaiso po ligos, spauda įvertina, kad ji švyti“, – sakė rašytoja.

Beje, kaip tik antradienį pasirodė besilaukiančios hercogienės Catherine nuotraukos iš labdaros renginio Londone.

Tuo tarpu H.Mantel dar lygino Kate su A.Boleyn, „galinga žaidėja“, ištekėjusia už XVI amžiaus Anglijos karaliaus Henriko VIII, kuris vėliau jai nukirto galvą, ir su Diana, kuri 1997 metais žuvo per automobilio avariją Paryžiuje.

„Ji atrodo preciziškai sukurta, mašinų pagaminta, jis labai skiriasi nuo Dianos, kurios žmogiškas nerangumas ir emocinis nesivaldymas matėsi kiekviename jos geste“, – tęsė H.Mantel.

Ji yra vienintelė rašytoja moteris, du kartus gavusi „Man Booker“ premiją – 2009 metais už „Vilko dvarą“, pirmąją trilogijos apie Henriko VIII patarėją Thomas Cromwellį dalį, ir 2012 metais už antrą tos trilogijos dalį „Pateikite kūnus“ (Bring Up The Bodies).

Laikraštis „Daily Mail“ H.Mantel komentarus pavadino „stulbinančia ir nuodinga ataka prieš Kembridžo kunigaikštienę“.

Žurnalo „Majesty Magazine“ redaktorius Joe Little'as laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė, kad H.Mantel komentarai buvo „neįtikimai negeranoriški“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius