Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brodvėjaus miuziklų žvaigždei dėl koronaviruso komplikacijų amputuota koja: vyras itin nusilpęs

Brodvėjaus žvaigždė Nickas Cordero šiuo metu atsigauna po kojos amputacijos. Ją miuziklų aktoriui teko atlikti po to, kai jis susidūrė su rimtomis koronaviruso sukeltomis komplikacijomis.
Nickas Cordero
Nickas Cordero / Vida Press nuotr.

Aktoriui, garsėjančiam vaidmenimis Brodvėjaus miuzikluose, tokiuose kaip „Roko amžius“ ir „Padavėja“, prieš porą savaičių buvo patvirtintas teigiamas COVID-19 testo rezultatas. Jis buvo intensyvioje priežiūroje, prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos, o balandžio 18 dieną vyrui teko gultis ant operacinio stalo, rašo metro.co.uk.

Kaip patvirtino Nicko žmona Amanda Kloots, Los Andžele esančiame medicinos centre dėl sutrikusios kraujotakos jos sutuoktiniui atlikta dešinės kojos amputacija. Skelbiama, kad operacija praėjo sėkmingai.

Vida Press / Sipa USA nuotr./Nickas Cordero su žmona Amanda Kloots
Vida Press / Sipa USA nuotr./Nickas Cordero su žmona Amanda Kloots

Praėjus kuriam laikui po operacijos Nicko žmona, kuri taip pat yra Brodvėjaus žvaigždė, sulaukė chirurgo skambučio ir instagrame pasidalijo naujausia informacija apie savo vyro būklę – naujienų nekantriai laukiantiems sekėjams rašė, kad jis ištvėrė ir yra gyvas.

„Jis atlaikė operaciją, kas jau yra labai gerai, nes jo kūnas be galo nusilpęs, – bent šiokiomis tokiomis geromis naujienomis pasidžiaugė Amanda. – Dabar jie jį veda atgal į palatą, kad jis galėtų atsigauti ir pailsėti.“

Teigiama, kad vyras patyrė koronaviruso sukeltas komplikacijas, kai kojoje susidarė krešuliai, tad kraujas nebegalėjo pasiekti pirštų. Taikytas gydymas nepadėjo, dėl to ir prireikė amputuoti koją. Negana to, kraują skystinantys vaistai, kuriais aktorius buvo gydomas, neigiamai atsiliepė jo kraujo spaudimui ir sukėlė vidinį kraujavimą žarnyne.

Vilties ir optimizmo besistengianti neprarasti A.Kloots savo sekėjus nuolat informuoja apie vyro, „Tony“ apdovanojimų laureato, kovą su koronavirusu. Pastaruoju metu buvo tiek gerų, tiek blogų žinių – vienu metu aktoriaus būklė buvo kritinė, vėliau jis ėmė po truputį stiprėti.

Vida Press nuotr./Nickas Cordero
Vida Press nuotr./Nickas Cordero

Vis dėlto tada, likus kelioms dienoms iki amputacijos, Amanda buvo užsiminusi, kad nors Nicko plaučiai ir širdis kiek atsistatė ir viskas juda lyg ir gera linkme, tačiau neaišku, ar dėl komplikacijų jis galės vaikščioti.

Aktoriaus draugai netgi ėmė rinkti lėšas, už kurias būtų galima apmokėti ligoninės išlaidas ir nupirkti neįgaliojo vežimėlį. Sujaudinta šio poelgio, Amanda išplatino jautrų vaizdo įrašą, kuriame dėkojo už pagalbą.

Kaip rašo „Variety“, N.Cordero į ligoninę buvo paguldytas kovo 31-ąją dėl, kaip iš pradžių manyta, plaučių uždegimo. Tiesa, pirmus du kartus atliktas koronaviruso testas buvo neigiamas.

„Aš be galo jo pasiilgau. Žinoma, negaliu jo aplankyti, negaliu niekaip jam padėti. Nickas taip pat yra išsigandęs. Jam neleidžiama nei valgyti, nei gerti, jis yra labai silpnas ir sunkiai kvėpuoja“, – balandžio 1-ąją rašė aktoriaus žmona, tąkart išreiškusi abejones, ar plaučių uždegimas buvo tiksli diagnozė.

Trečią kartą atliktas koronaviruso testas jau buvo teigiamas. Tam, kad būtų palengvintas kvėpavimas, vyras buvo panardintas į dirbtinę komą. Aktoriui imta taikyti dirbtinė plaučių ventiliacija, dializė (pagalba inkstams), ekstrakorporalinė membraninė oksigenacija (kraujo aprūpinimas deguonimi už kūno ribų naudojant į širdies-plaučių aparatą panašų prietaisą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius