Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdama 70-ies mirė „Euroviziją“ laimėjusi prancūzų dainininkė France Gall

Prancūzų dainininkė France Gall, kuri išgarsėjo 7-ajame dešimtmetyje su virtine hitų ir seksualiai dviprasmiška Serge'o Gainsbourg'o daina apie ledinukus ant pagaliukų, sekmadienį mirė, pranešė jos atstovė.
France Gall
France Gall / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dainininkei buvo 70 metų. Ji išgarsėjo 1965 metais su daina „Poupee de Cire, Poupee de Son“ laimėjusi „Eurovizijos“ dainų konkursą. Pastaruosius dvejus metus ji sirgo vėžiu ir mirė ligoninėje į vakarus nuo Paryžiaus.

VIDEO: Eurovision 1965 - Luxembourg - France Gall - Poupée de cire, poupée de son ---- VidWit

Savo šlovės viršūnėje 7-ajame ir 8-ajame dešimtmečiuose ji bendradarbiavo su garsiausiais prancūzų muzikantais, tarp jų – S.Gainsbourg'u, Claude'u Francois (Klodu Fransua) ir Micheliu Bergeriu (Mišeliu Beržeriu).

Ji įkvėpė 1968 metų hitą „Comme d'Habitude“, kurio angliška versija „My Way“ tapo Franko Sinatros (Frenko Sinatros) klasika.

Po Eurovizijos sėkmės S.Gainsbourg'as parašė F.Gall skandalingą 1966 metų dainą „Les Sucettes“ („Ledinukai ant pagaliukų“).

Vėliau ji sakė, jog būdama 19-metė nesuprato, kad dainos žodžius galima interpretuoti kaip užuominą apie oralinį seksą. Pasak jos, jei būtų supratusi, ji niekada nebūtų atlikusi tos dainos.

VIDEO: France Gall - Les sucettes (1966)

1974 metais F.Gall pradėjo itin sėkmingą bendradarbiavimą su M. Bergeriu, o po dvejų metų už jo ištekėjo. 1992 metais dainų kūrėjas, būdamas 44-erių, mirė nuo širdies smūgio, o po penkerių metų mirė vyresnysis iš dviejų poros vaikų, duktė Pauline (Polin), kuri gimė su cistine fibroze.

Po Pauline mirties F.Gall 1997-aisiais dingo iš viešojo gyvenimo, bet 2015 metais sugrįžo su sceniniu muzikiniu šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius