Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdamas 90 metų mirė garsus būgnininkas Halas Blaine'as

Būdamas 90 metų pirmadienį mirė įžymusis būgnininkas Halas Blaine'as, įrašęs dešimtis hitų su tokiais atlikėjais ir kolektyvais kaip Frankas Sinatra ir grupė „The Beach Boys“.
Halas Blaine'as
Halas Blaine'as / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Muzika Mirtis

„Tegu jis ilsisi ramybėje taktu 2/4“, – sakoma daug pasiekusio muzikanto, Los Andžele grojusio su garsiąja samdomų muzikantų grupe „The Wrecking Crew“, šeimos pareiškime.

Masačusetso Holjoko mieste gimęs H. Blaine'as, kurio tikrasis vardas yra Haroldas Simonas Belsky, 7-ame dešimtmetyje išgarsėjo savo universaliu stiliumi ir gebėjimu manevruoti tarp daugybės žanrų – nuo popmuzikos iki folkroko ir ritmenbliuzo.

Jis grojo būgnais įrašant tokius hitus kaip „Be My Baby“ (grupė „The Ronettes“), „Bridge Over Troubled Water“ (duetas „Simon & Garfunkel“), „Strangers In The Night“ (F. Sinatra), „These Boots Are Made For Walkin'" (Nancy Sinatra).

„Man taip liūdna, kad nežinau, ką pasakyti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Brianas Wilsonas iš „The Beach Boys“ – Kalifornijos roko grupės, su kuria H. Blaine'as įrašė kelias dainas, tokias kaip „Good Vibrations“.

„Daug ko išmokau iš Halo; jis labai prisidėjo prie mūsų sėkmės – jis buvo visų laikų geriausias būgnininkas, – sakė B. Wilsonas. – Be to, mes kartu be galo daug juokėmės.“

„Grammy“ apdovanojimus skiriančios JAV Įrašų akademijos vadovas Neilas Portnow pavadino H. Blaine'ą „legendiniu“ muzikantu ir priminė, kad akademija pernai įteikė jam Apdovanojimą už gyvenimo nuopelnus, tokius kaip įnašas į „dešimtis tūkstančių dainų“.

„Geros kloties, mielas drauge, – sakoma N. Sinatros paskelbtame pareiškime. – Padarei pasaulį geresnį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius