Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bushas: ramus Teksaso pensininko gyvenimas

Kadenciją baigęs JAV prezidentas George'as W.Bushas ir jo žmona Laura pratinasi prie naujo ramaus gyvenimo Teksase, Krofordo rančoje.
George'as W.Bushas
George'as W.Bushas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsikraustęs iš Baltųjų rūmų prezidentas nepakeitė savo įpročių ir kiekvieną dieną keliasi taip, kaip buvo įpratęs – dar prieš aušrą. Tačiau dabar jam nereikia kaip anksčiau kasdien eiti į spaudos konferenciją nacionalinio saugumo klausimais. Norėdami pasižmonėti praėjusią savaitę Bushai nuvyko į Dalase surengtą prestižinio klubo „Lions Club“ narių susitikimą. Paprastai šio klubo veikloje dalyvauja apie 470 vyresnio amžiaus Teksaso gyventojų.

Su „Lions Club“ nariais G.W.Bushas rado apie ką pasikalbėti, pamiršta jautėsi tik jo žmona Laura. Paskui moteris prasitarė, kad visą tą laiką turėjo gurkšnoti „bjaurią kavą“. Kai atsisveikindamas vienas klubo narys kadenciją baigusiam prezidentui palinkėjo: „Telaimina jus Dievas“, G.W.Bushas atsakė: „Dievas mane jau palaimino.“

Nors ir George'as, ir Laura pranešė, kad ketina rašyti memuarus, nė vienas jų šio darbo dar nesiėmė. Abu tiesiog leidžia laiką nieko neveikdami. Laura gamina valgyti, buvęs prezidentas kerta krūmus ir rūpinasi šiukšlėmis. Be to, kaip pažymi spauda, šis Amerikos prezidentas pirmas iš visų Jungtinių Valstijų vadovų pasibaigus kadencijai mielai leidžia laiką kartu su tėvais.

Krofordas – nedidelis Teksaso miestelis. Jame gyvena vos 750 žmonių, yra tik vienas šviesoforas ir viena suvenyrų krautuvėlė. Kol G.W.Bushas buvo Baltųjų rūmų šeimininkas, Kroforde klestėjo trys suvenyrų parduotuvėlės. Tačiau jo populiarumui ėmus vis labiau smukti, dvi teko uždaryti.

Krofordo gyventojai iki šiol į kadenciją baigusį prezidentą žiūri su didžiule pagarba, tačiau viso Teksaso žmonių požiūris kiek kitoks. Vienas jų, ūkio prekių parduotuvių tinklo „Elliott's Hhardware“ vadovas Cile'as Waltersas, net nutarė pasiūlyti G.W.Bushui „prestižinį" darbą – kviesti pirkėjus į jo parduotuves. C.Waltersas įdėjo į Dalaso laikraštį „The Dallas Morning News“ atvirą laišką, kuriame rašoma: „Esame įsitikinę, kad ilgus metus bendraudamas su oficialiais atstovais iš užsienio įgijote puikios patirties, kaip reikia dirbti su žmonėmis, todėl būtumėte nuostabus kandidatas eiti tokias pareigas. Siūlome šį darbą ponui Bushui iš visos širdies, nes manome, kad jis labai jam tiktų.“

Tačiau prezidentas į šį laišką-skelbimą nesureagavo, greičiau įvertino jį kaip įžeidimą. Lėšų pragyventi G.W.Bushui netrūksta, nes JAV vadovui kasmet bus mokama 200 tūkst. dolerių pensija. Be to, jis dar nepersikėlė į Dalasą, kuriame praėjusių metų pabaigoje kartu su žmona Laura išsirinko ir už 2 mln. dolerių nusipirko namą. Čia persikraustęs G.W.Bushas imsis darbo – Pietų metodinio universiteto bazėje steigs prezidentinę biblioteką, muziejų ir institutą. Be to, jis pranešė, kad ne tik rašys memuarus, bet ir priims kvietimus skaityti paskaitas, už kurias paprastai kadenciją baigusiems prezidentams mokami šešiaženkliai honorarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius