-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

Buvę aktoriai, kine sužibėję dar vaikystėje: ką veikia ir kaip atrodo šiandien?

Tam, kad taptum pripažintu aktoriumi, įprastai prireikia daug metų besitęsiančio sunkaus darbo. Tačiau yra ir tokių, kurie šią sėkmę pasiekia neįtikėtinai anksti – tampa žvaigždėmis dar nebaigę mokyklos. Nepaisant to, kai kurie jaunieji aktoriai atsisakė šlovės, paliko šou verslą ir nusprendė pasirinkti eilinių žmonių gyvenimą be scenos šviesų.
Peteris Ostrumas, Mara Wilson, Danny Lloydas, Michaelas Oliveris, Mary-Kate ir Ashley Olsen
Peteris Ostrumas, Mara Wilson, Danny Lloydas, Michaelas Oliveris, Mary-Kate ir Ashley Olsen / Vida Press, Scanpix, Instagram nuotr.

Mara Wilson

Marą Wilson greičiausiai pažįstate iš jos vaidmenų dešimtojo dešimtmečio klasikiniuose filmuose šeimai, pavyzdžiui, „Ponia Dautfajė“, „Stebuklas 34-ojoje gatvėje“ ir Roaldo Dahlo knygos „Matilda“ ekranizacijoje. Ji buvo viena iš tų vaikų aktorių, kurie, atrodo, pasižymėjo išmintimi, pranokstančia savo amžių. Niekada neatrodė, kad Mara tik bando vaidinti prieš kamerą – jos vaidmenys buvo natūralūs, visiškai jai būdingi. Taigi galbūt todėl jos darbas šiuose filmuose po daugelio metų vis dar mielai prisimenamas.

„Scanpix“ nuotr./Mara Wilson
„Scanpix“ nuotr./Mara Wilson

2016 m. kalbėdama su leidiniu „People“, M.Wilson paaiškino, kad jos pasitraukimas iš aktorystės įvyko palaipsniui, beveik jai pačiai to nesuvokiant. Mirus motinai, aktorystė tapo vienintele jos gyvenimo paguoda, tačiau ji nebeturėjo tokio entuziazmo kaip vaikystėje. Prasidėjus brendimui, Mara gėdijosi natūralių pokyčių, todėl jai buvo sunku juos parodyti viešai. Galiausiai supratusi, kad gali išgyventi ir be vaidybos, susitelkė į rašymą. 2013 m. ji parašė pjesę „Sheeple“, o 2016 m. išleido memuarų knygą „Where Am I Now“.

Instagram nuotr./Mara Wilson
Instagram nuotr./Mara Wilson

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius