Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Carolina Herrera žeria patarimų moterims: „Niekas taip nesendina, kaip bandymas apsimesti jaunai“

Už poros mėnesių garsioji dizainerė Carolina Herrera švęs 80-ąjį jubiliejų, tačiau vis dar aktyviai tebedirba savo vardo mados namuose, atrodo pritrenkiančiai ir įkvepia daugybę brandaus amžiaus moterų. O joms Herrera negaili patarimų kalbant apie aprangą, asmeninį stilių ir grožį – ir nė vienas jų nėra susijęs su mėginimu apgauti laiką ir apsimesti jaunesne.
Dizainerė Carolina Herrera
Dizainerė Carolina Herrera / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Carolina Herrera

Visuomet pasitempusi, tikra elegancijos ikona Carolina Herrera šventai įsitikinusi, kad niekas taip nesendina moters, kaip bandymas apsimesti, jog tebėra jauna.

„Moteris privalo senti gražiai, ir nesistengi būti tokio amžiaus, kokio nėra – antraip ji atrodys juokingai. Gatvėse matau daug moterų, kurios iš nugaros atrodo jaunos – ilgi plaukai, trumpi sijonai... bet kai jos atsisuka – o siaube!“ – nevyniodama žodžių į vatą sako dizainerė.

Vida Press nuotr./Dizainerė Carolina Herrera
Vida Press nuotr./Dizainerė Carolina Herrera

Carolinos Herreros manymu, tikra kvailystė yra moterims slėpti savo amžių ir mėginti apsimetinėti jaunesnėms – taip apgaudinėji tik pati save, o kitiems tokios pastangos atrodo paprasčiausiai juokingai ar net kelia gailestį.

„Negaliu meluoti apie savo amžių, nes visi žino, kiek man metų – tai vieša informacija – juokiasi Carolina Herrera. – Turiu susileidusi šiek tiek botokso, o kodėl gi ne? Tikiu, kad odą reikia palaikyti švarią ir šviežią.“

Dizainerė nemato nieko blogo kartkartėm padailinti odą botokso injekcijomis – reguliariai lankosi pas odos priežiūros specialistę, kuri jos veidą lepina įvairiomis procedūromis, o kartais tai būna ir botoksas. Tačiau plastinės operacijos, kai kardinaliai keičiami žmogaus bruožai, dizainerei nesuprantamos: „Kam pūstis lūpas, jei gimei ne su tokiomis? Juk atrodysi kaip klounas!“

„Scanpix“/AP nuotr./Carolina Herrera
„Scanpix“/AP nuotr./Carolina Herrera

Kitas dalykas, su kuriuo Carolina Herrera nekovoja – tai pražilę plaukai. Moteris reguliariai juos dažo ir visaip puoselėja. Tačiau dizainerė pripažįsta, kad ją žavi kitų moterų nešiojamos visiškai žilų plaukų šukuosenos – pati tokiai nesiryžta tik todėl, kad nekenčia tos pereinamosios stadijos, kuomet dalis plaukų yra dažyti, o kiti ne.

Beje, kalbat apie plaukus, dizainerė įsitikinusi, kad su tam tikru amžiumi ateina metas, kai moterims labiau tinka trumpesnių plaukų šukuosenos. Nebūtina jų visai nusitrumpinti, tačiau gražiausiai atrodo nešiojami iki pečių.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Carolina Herrera su vyru Reinaldo
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Carolina Herrera su vyru Reinaldo

Greitoji mada – nieko blogo

Na o kalbant apie drabužius, Carolina Herrera nustebina pareiškusi, kad nė kiek nepyksta kai greitosios mados tinklai kopijuoja brangias dizainerių kolekcijas.

„Visos tokios parduotuvės kaip „Zara“ ir „H&M“ kopijuoja tai, ką darome mes, ir siūlo masėms, ir aš manau kad tai yra nuostabu, nes tada žmada gali pasiekti visus, – nustebina dizainerė. – Net jei esate vyresnė, galite apsipirkinėti ten, tik reikia žinoti, kas jums tinka.“

Vida Press nuotr./Dizainerė Carolina Herrera
Vida Press nuotr./Dizainerė Carolina Herrera

Carolina Herrera pripažįsta ir pati kartais apsiperkanti masinėse drabužių parduotuvėse: „Jei pamatau, kas man patinka, perku. Man patinka miksuoti“.

Elegancija pagal Caroliną Herrerą

„Elegancija yra daugybės dalykų kombinacija: ne vien tik to, kaip rengiesi, bet ir kaip elgiesi. Tai tavo poza. Tai neturi nieko bendro su grožiu ar pinigais. Kai kurios moterys išleidžia tūkstančius ir visai neatrodo elegantiškai, o būna, kad pamatai moterį su niekieno suknele ir ji turi tai“, – apie vidinę, nenuperkamą eleganciją kalba Carolina Herrera.

Dizainerė taip pat pabrėžia, kad kiekvienai moteriai reikėtų stengtis surasti savo asmeninį stilių, ir nesivaikyti madų, besikeičiančių kas sezoną.

„Netikiu tendencijomis, bet per jas atrodai taip, tarytum vilkėtum uniformą. Pasirodo koks nors drabužis ir staiga visi pradeda atrodyti vienodai. Su mada, privalai būti individualus ir minioje turi atrodyti kitaip. Niekada nenorėjau atrodyti kaip visi kiti. Visada norėjau atrodyti kaip aš“, – neslėpdama žavinčio pasitikėjimo savimi kalba elegancijos pavyzdys.

Vida Press nuotr./Dizainerė Carolina Herrera
Vida Press nuotr./Dizainerė Carolina Herrera

Patarimai moterims, kurioms per 50 metų

O patarimų moterims, kurioms per 50, Carolina Herrera negaili. Vienas iš svarbiausių dalykų – su amžiumi suprasti, kad kaip keitiesi tu, turi keistis ir tavo apranga. Nebegali vilkėti tų pačių drabužių, kurie tikdavo ir patikdavo jaunystėje.

Dizainerė pataria vyresnėms moterims laikytis kelių pagrindinių taisyklių: jokių džinsų, trumpų sijonų ir bikinių. O spintoje vietos turėtų atsirasi keliems kokybiškiems baltiems marškiniams – tai yra pačios Carolinos vienas iš mėgstamiausių drabužių. Dizainerė taip pat primena atkreipti dėmesį į rankoves – vyresnėms moterims pataria labiau dengti pečius, vengti pečius apnuoginančių palaidinių ir suknelių. O rankovės, anot dizainerės, skirtos ne vien tik slėpti trūkumus. Anot Herreros, rankovės įrėmina moters veidą ir suteikia jos įvaizdžiui dramatiškumo. Be to, kad ir koks gražus būtų sijonas, atsisėdus prie stalo jo nebesimato – o rankovės visada matysis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Carolina Herrera
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Carolina Herrera

Dar viena klaida, kurią Carolina Herrera įžvelgia brandesnių moterų aprangoje – tai pernelyg didelis juodos spalvos išaukštinimas. Atrodo, tarytum sendamos moterys juodos griebiasi kaip saugios spalvos. Tačiau anot dizainerės, juoda tampa kaip masių dėvima uniforma, o tai juk – nuobodu. Herreros įsitikinimu, juoda puikiai tinka vakariniam įvaizdžiui, bet dienos metu linkėtų moterims rengtis kitų spalvų drabužiais. Ir visai nebūtina griebtis ryškių, akį rėžiančių spalvų – juk pasirinkimas didžiulis!

Dizainerė taip pat moterims pataria įvaizdį užbaigti su kokia nors blizgia detale – papuošalu. Auskarai ar grandinėlė iš karto nušviečia veidą ir sudėlioja likusius akcentus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dizainerė Carolina Herrera
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dizainerė Carolina Herrera

Carolina Herrera savo vardo mados namus įkūrė prieš keturis dešimtmečius ir jie iki šiol puikiai veikia. Dizainerė yra rengusi tokias stiliaus ikonas kaip Jackie Kennedy Onassis, Michelle Obama, Nicole Kidman, Kembridžo hercogienė Catherine bei Sasekso hercogienė Meghan ir daugybė kitų visuotinai už puikų skonį giriamų moterų. Šiandien Carolinos Herreros sukurta grožio imperija vertinama 1,2 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius