Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 17 /23:50

Catherine advokato ultimatumas teisme: arba nuotraukų originalai, arba tūkstantinės baudos

Princo Williamo ir jo žmonos Catherine advokatai pradėjo teisminį procesą Prancūzijoje. Teisininkai siekia, kad būtų sustabdytas iki pusės nuogos Catherine paparaco darytų nuotraukų pardavimas ir platinimas.
Catherine ir Williamas šiuo metu vieši Saliamono salose.
Catherine ir Williamas šiuo metu vieši Saliamono salose. / Scanpix nuotr.

Civilinės bylos nagrinėjime poros advokatas paragino prancūzų žurnalą „Closer“ perduoti originalias skaitmenines nuotraukas, kitaip žurnalui teks už kiekvieną dieną atseikėti 10 tūkst. eurų baudą. 

Žurnalo advokatas pavadino poros reakciją neadekvačia. 

Trys teisėjai, nagrinėjantys šią civilinę bylą Nantere teisme netoli Paryžiaus, antradienį turėtų paskelbti, ar poros reikalavimai bus toliau nagrinėjami teisme kaip pagrįsti. 

Po nuotraukų paviešinimo prancūzų žurnale, jos pasirodė ir užsienio svetainėse, Airijos „Daily star“ ir Italijos paskalų žurnale „Chi“.

Karališkai porai atstovaujantis advokatas Aurelien Hamelle vos pradėjus teismo procesą pasisakė pirmasis. Jo teigimu, scenos, užfiksuotos nuotraukose, yra intymios ir asmeniškos, tokioms nuotraukoms žurnalo viršelyje ne vieta.

Anot advokato, pora negalėjo žinoti, kad yra fotografuojama ir pridūrė, jog Catherine ir Williamą buvo galima matyti tik pasitelkus ypatingą objektyvą.

Gina žurnalą

Žurnalo „Closer“ advokatė Delphine Pando teisme teigė, kad nuotraukomis, kuriose moteris yra iki pusės nuoga,  šiuolaikinėje visuomenėje jau nieko nenustebinsi. Ji pridūrė, kad poros reakcija sukėlė tolimesnį spaudos susidomėjimą. Advokatė neigė, kad pilis, kurioje pora mėgavosi saulės voniomis, buvo neprieinama visuomenei. Ji taip pat teigė, jog žurnalui nepriklauso teisė į nuotraukų nuosavybę, tad negali būti įrodyta, kad žurnalas siekė jas atspausdinti.

Naujienų tarnybos BBC korespondento Paryžiuje Christiano Fraserio žiniomis, skunde nėra įvardintas konkretus kaltinamasis, nes karališka pora nežino fotografo vardo. 

Žurnalisto kalbinti advokatai sutiko, kad pagal griežtą Prancūzijos teisę nuotraukos yra neginčijamas privatumo pažeidimas. Žurnalui gali grėsti tūkstantinės baudos, o redaktorius, teoriškai, gali metams sėsti į kalėjimą.

Nuotraukas jau išspausdino ir Italijos žurnalas „Chi“, tačiau teigiama, kad karališkos poros reakcija veikiausiai atgrasins kitus žurnalus skelbti nuotraukas.

Airijos laikraščio „Daily star“ savininkai pasmerkė jiems priklausančio laikraščio poelgį spausdinti intymias karališkos poros nuotraukas, teigdami, kad neturėjo žinių, kad jos pasirodys viešumoje. Nuotraukos nepasirodė nė viename Didžiosios Britanijos laikraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius