Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Catherine ir Williamo kūdikio vardas: lažybų bendrovės jau įkaitusios

Kol vieni spėlioja, kokia poza gimdys Kembridžo hercogienė Catherine, karčiausias klausimas Didžiosios Britanijos lažybų punktuose – kaip karališkoji pora pavadins savo pirmagimį arba pirmagimę. Tikėtina, kad šis vardas nulems krikštynų madas ir už Bekingamo rūmų ribų, skelbia „Sky news“.
Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų birželį)
Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų birželį) / „Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr.

Neabejojama, kad rinkdami vardą savo atžalai Kembridžo hercogas Williamas ir hercogienė Catherine pagerbs artimiausius ir mylimiausius giminaičius. Tam, tiesa, nebūtina aukoti pirmo vardo, kuriuo būsimasis sosto paveldėtojas bus pažįstamas pasauliui – pavyzdžiui, Kembridžo hercogo pilnas vardas yra Williamas Arthuras Philipas Louisas.

Prieš metus britai džiaugsmingai atšventė dabartinės karalienės Elizabeth II valdymo deimantinį 60 metų jubiliejų. Taigi, tarp favoritų minimi Elizabeth ir jos sutuoktinio Philipo vardai.

„Nuo tada, kai pranešta apie nėštumą, visų lūpose skambėjo vardas Elizabeth, tačiau per pastarąsias savaites svarstyklės pakrypo Alexandros naudai (tai karalienės antrasis vardas) ir Charlotte“, – „Sky News“ cituoja Jessicą Bridge iš „Ladbrokes“ lažybų bendrovės.

„Didžiausias statymas, kurio esame sulaukę, tai vieno lažybininko iš Northamptonšyro pastatyta tūkstančio svarų suma už Elizabeth vardą. Tai didžiausias ir labiausiai jaudinantis naujas lažybų klausimas per visą istoriją, taigi nesunku suprasti, kodėl žmonės pasiryžę atiduoti savo sunkiai uždirbtus pinigus dėl būsimo karaliaus ar karalienės“, – sakė ji.

Tarp dažniausiai minimų vardų taip pat skamba Diana ir Frances – pirmasis bei antrasis Williamo motinos, Velso princesės vardai.

Frances taip pat buvo Kembridžo hercogienės proprosenelės mamos vardas, o Francis – jos tėvo antrasis vardas. Frances taip pat buvo Dianos mamos vardas – Frances Shand Kydd.

Williamas ir Catherine karalienei praneš išrinktą vardą, tačiau tai bus labiau mandagumo nei pritariamasis gestas.

„Karalienė yra tokia rami, kad ji tikrai neims šokinėti ir reikalauti, kad kūdikis būtų George‘as ar Charlesas, – sakė  rašytojas, karalienės biografiją parašęs Christopheris Warwickas. – Tai tikrai nebus panašu į „Močiute, ar tu sutinki?“ Tačiau labiau: „Štai, mes išsirinkome tokius vardus“.

Tiesa, tokia lengva akimi žvelgta ne visuomet. Kai Jorko hercogas ir hercogienė susilaukė antros dukters, Margaret Rose gimė 1930-aisiais, ją planuota pavadinti Ann Margaret, tačiau vėliau nuomonė pakeista, mat George‘ui V nepatiko vardas Ann.

Karalienė Victoria reikalavo, kad Albertas, jei jau ne pirmasis, tai būtų bent jau antrasis vardas, jo sutuoktinio princo Alberto garbei.

Karalienė, kaip žinoma, jau tarė, jog kas begimtų, berniukas ar mergaitė, Catherine ir Williamo kūdikiui bus suteiktos vienodos teisės į karaliaus titulą. Poros pirmagimiui bus suteiktas Kembridžo princo arba princesės titulas. Nesuteikus lygių teisių, mergaitė būtų buvusi tiesiog ledi, o ne princesė.

Karališkos šeimos naujagimių vardai ne visuomet paskelbiami taip greitai, tad visuomenei dažnai tenka kurį laiką spėlioti, kuo vardu bus karališkosios šeimos atžala. Princo Williamo vardas buvo paskelbtas po savaitės, o Velso princo Charleso – po mėnesio.

Nėra jokių taisyklių, kada Williamas ir Catherine privalo kūdikiui suteikti vardą. Kaip anksčiau skelbė Kensingtono rūmai, pora nusprendė iš anksto nesidomėti kūdikio lytimi, tad vardo parinkimas gali užtrukti ilgiau, nei tikėtasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius