Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Charlotte Lewis: „Niekada jam neatleisiu. Ir Polanskis žino, kad sakau tiesą“

Britų aktorė Charlotte Lewis sukėlė audrą kino pasaulyje, pareikšdama, kad 76-erių režisierius Romanas Polanskis, jau turintis problemų dėl seksualinių santykių su nepilnamete, ją išprievartavo, kai ji buvo 16 metų. Daugiau smulkmenų aktorė atskleidė duodama išsamų interviu.
Romanas Polanskis ir Charlotte Lewis pristato filmą „Piratai“ 1986-ųjų Kanų kino festivalyje.
Romanas Polanskis ir Charlotte Lewis pristato filmą „Piratai“ 1986-ųjų Kanų kino festivalyje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ch.Lewis, kuri vaidino R.Polanskio filme „Piratai“ 1986 metais, penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurios metu, palaikoma advokatės, pranešė, kad režisierius turėjo su ja lytinių santykių prieš 25 metus Prancūzijoje.

Savaitgalį Ch.Lewis davė išskirtinį interviu britų laikraščiui „The Mail on Sunday“, kuriame tikino norinti, kad R.Polanskis „gautų ko nusipelnęs“. Moteris paaiškino savo ilgametę tylą ir tikino norinti kovoti ne tiek su režisieriumi, kiek su Holivudu apskritai.

„Žinau, kad reikėjo kreiptis į teisėsaugą dar tada, bet buvau išsigandusi ir man buvo gėda. Kažkodėl maniau, kad tai įvyko dėl mano kaltės“, – sakė ji. Aktorė pridūrė pasiryžusi atskleisti ilgai saugotą paslaptį dėl to, kad daugelis Holivude palaiko R.Polanskį, o tai „duoda pedofilams pagrindo manyti, kad gali būti nebaudžiami“. Ch.Lewis teigė, kad režisierius ją prievartavo ir manipuliavo, o tai neigiamai atsiliepė visam jos gyvenimui.

Jis pasakė, kad jei nesu pakankamai suaugusi su juo pasimylėti, nesu pakankamai suaugusi filmuotis.Prancūzijoje teisėti lytiniai santykiai galimi nuo 16 metų, jeigu jie vyksta be prievartos. Moteris citavo R.Polanskį jų susitikimo metu. „Jis šaltai pasakė, kad jei nesu pakankamai suaugusi su juo pasimylėti, nesu pakankamai suaugusi filmuotis, o jis privalantis permiegoti su visomis aktorėmis, su kuriomis dirba, nes taip jas pažįsta“, – „The Mail on Sunday“ žurnalistams pasakojo Ch.Lewis. Ji tikino buvusi šokiruota, neva R.Polanskis jai nepatiko, nes jam buvo 50 metų ir atrodė bjaurus. „Pradėjau verkti. Kita vertus supratau, kad prarandu progą“, – pripažino moteris, pridurdama, kad jai labai reikėję pinigų, kuriuos galėjo užsidirbti filmuodamasi. Tiesa, apie filmavimąsi ji atsiliepė kaip apie košmarą, nes R.Polanskis darė didžiulį moralinį spaudimą.

42-ejų britų aktorės teigimu, ją režisierius nuskriaudė praėjus beveik penkeriems metams po to, kai jis pabėgo iš JAV į Prancūziją, kad teismas jam nepaskirtų bausmės už neteisėtus lytinius santykius su 13-mete Samantha Geimer 1977-aisiais. R.Polanskis Ch.Lewis interviu Dailymail.co.uk nekomentavo.

Šiuo metu R.Polanskiui skirtas namų areštas ir jis yra laikomas savo viloje viename Šveicarijos kalnų kurorte, kol vietos teisėsauga nutars, ar taikyti režisieriui ekstradiciją ir išsiųsti jį į JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius