Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Conchita Wurst atšaukė pasirodymą Edinburge dėl vizų ginčo

Barzdotoji Austrijos transvestitė Conchita Wurst penktadienį paskelbė atšaukianti savo pasirodymą prestižiniame Edinburgo tarptautiniame festivalyje, kur ji turėjo būti pagrindinė atlikėja, nes jos muzikantams, kilusiems iš Sirijos, neišduotos Britanijos vizos.
Conchita Wurst
Conchita Wurst / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2014 metų Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja turėjo pasirodyti kartu su trio „Basalt“ penktadienį vakare, renginyje, kuriuo siekiama skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą tarp Europos atlikėjų ir imigrantų.

Tačiau Britanijos tarnybos atsisakė įsileisti tris sirus, gyvenančius Vienoje jau daugiau nei dvejus metus ir pabėgusius nuo kruvino pilietinio karo savo šalyje.

„Dėl apmaudžios priežasties, kad mano draugų Amjado, Nooros ir Almontherio iš grupės „Basalt“ vizų paraiškos į Jungtinę Karalystę nebuvo patenkintos, šįvakar nepasirodysiu Edinburgo tarptautiniame festivalyje, – 28 metų Conchita rašė savo „Facebook“ paskyroje penktadienį. – Labai liūdime, nes tikrai laukėme šio renginio“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Conchita Wurst
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Conchita Wurst

Conchita ir „Basalt“ turėjo atlikti savo dainą „Mažas namas“, dainuojama Angliškai ir Arabiškai, vieną Naujosios Europos dainų knygos dainų, tai Europinė iniciatyva organizuojama Edinburgo festivalio.

Projektas yra „apie tai kaip skirtingi žmonės paveikia ir praturtina, vietų į kurias atvyksta, kultūrinę geografiją“, AFP naujienų agentūrai sakė festivalio direktorius Fergusas Lineganas.

Kasmetinis Edinburgo festivalis, šiais metais švenčiantis 70 metų sukaktį, yra didžiausias visame pasaulyje meno festivalis.

Tris savaites trunkantis operos, šokio, muziko ir teatro festivalis vyks iki rugpjūčio 28 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius