Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos karalienės Margrethe vyras nepageidauja būti palaidotas šalia jos

Danijos princas Henrikas ketvirtadienį pranešė, kad po mirties nepageidauja būti palaidotas šalia savo žmonos, Danijos karalienės Margrethe (77 m.).
Danijos karalienė Margrethe su vyru princu Henriku
Danijos karalienė Margrethe su vyru princu Henriku / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša portalas „Telegraph“, tokio princo nusistatymo priežastis – nusivylimas dėl to, kad nebuvo pakankamai vertinamas ir jiedu su žmona niekada nebuvo lygūs.

83-ejų princas Henrikas, kuris tuo metu dar vadinosi Henri de Laborde de Monpezatu, Danijos princesę Margrethe vedė 1967-aisiais, o po vestuvių jam buvo suteiktas princo titulas. Po penkerių metų, mirus Margrethe tėvui, ji tapo karaliene, tačiau jos vyrui karaliaus titulas nebuvo suteiktas – jis tapo princu konsortu (taip vadinamas valdančios karalienės vyras, kuris pats nėra karalius).

Princas Henrikas niekada neslėpė, kad jis būtų norėjęs vadintis karaliumi konsortu. Danijoje tradiciškai princesei, kurios vyras tampa karaliumi, suteikiamas karalienės titulas, tačiau Henriko atveju buvo pasielgta kitaip.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danijos karalienė Margrethe su vyru princu Henriku
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danijos karalienė Margrethe su vyru princu Henriku

„Niekam ne paslaptis, kad princas daugybę metų nebuvo patenkintas savo vaidmeniu ir titulu, kurį jam suteikė Danijos monarchija. Nepasitenkinimas pastaraisiais metais vis didėjo ir didėjo“, – Danijos laikraščiui „BT“ sakė Karališkųjų Danijos rūmų komunikacijų direktorė. „Princui sprendimas nebūti palaidotam šalia Karalienės yra natūrali pasekmė to, kad su juo nebuvo elgiamasi taip pat kaip su jo žmona, t.y. kad jis neturėjo tokio titulo ir vaidmens, kokių taip troško“, – pridūrė ji.

15min primena, kad princas Henrikas pernai išėjo į pensiją ir atsisakė princo konsorto titulo. Nuo to laiko jis dalyvavo vos keliuose oficialiuose renginiuose ir didžiąją dalį laisvalaikio leidžia savo vynuogyne Prancūzijoje (iš šios šalies princas Henrikas yra kilęs). Tiesa, jiedu su karaliene Margrethe tebėra susituokę ir oficialiai gyvena kartu. Jiedu turi du sūnus – sosto įpėdinį princą Frederiką (49 m.) ir princą Joachimą (48 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius