-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Daugiausiai iš visų uždirbantis autorius Latvijoje – kompozitorius R.Paulas

Daugiausia iš visų uždirbantis autorius Latvijoje – maestro Raimondas Paulas, rodo Konsultacijų autorių teisių srityje agentūros /Latvijos autorių susivienijimo (KAT/LAS) informacija.
Raimondas Paulas
Raimondas Paulas / BFL nuotr.
Temos: 1 Latvija

Kaip sakė interviu agentūros BNS verslo informacijos portalui „Baltic Busines Service“ minėtos agentūros vykdomoji direktorė Inesė Pakluonė, ne visi autoriai gali gyventi tik iš autoriaus atlyginimo,  tokia situacija yra ir kitose šalyse. Latvijoje tokių autorių mažai.

„Pernai jų skaičius dar sumažėjo, bet dabar pas mus yra 20–30 žmonių, kurie gali gana gerai gyventi iš pajamų už autorių teises“, – papasakojo ji.

Daugiausia iš visų autorių Latvijoje uždirba kompozitorius Raimondas Paulas, jis iš viso uždirba daugiau už visus kaip didžiausio kiekio darbų, kurie daugiausia naudojami, autorius.

Sprendžiant iš paduotos į valstybinės pajamų tarnybą deklaracijos, 2009 metais R.Paulas tik iš KAT/LAS gavo daugiau nei 81 tūkst. latų (394 tūkst. litų) autoriaus atlyginimo, be to, autoriaus atlyginimus jam mokėjo daugelis kitų organizacijų.

KAT/LAS vykdomosios direktorės pavaduotoja Anita Sosnovska pridūrė, kad apie 30 proc. agentūros surinktų autorių atlyginimų pervesta užsienio autoriams, 70 proc. – Latvijos. Didžiausia šių lėšų dalis pervesta už muzikos kūrinių naudojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius