Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Coulthardas pasipiktino siūlymu škotams po kiltais mūvėti apatinius

Organizacija „Scottish Tartans Authority“ nusprendė, kad tradicinių škotiškų kiltų segėtojai privalo po jais mūvėti apatinius, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.
Davidas Coulthardas
Davidas Coulthardas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Škotiškas tradicijas propaguojanti organizacija paragino pamiršti vieną iš jų. „Scottish Tartans Authority“ direktorius Brianas Wiltonas pareiškė, kad idėja, jog tikras škotas po kiltu neturėtų nieko mūvėti, yra „vaikiška ir nehigieniška“. Sveikas protas ir padorumo taisyklės reikalauja tais atvejais, kai segimas kiltas, mūvėti tai, kas mūvima po paprastomis kelnėmis.

Tiesa, kai kurie garsūs škotai tokią rekomendaciją pasmerkė. Vienas iš jų – „Formulės-1“ lenktynininkas Davidas Coulthardas. „Kiltai yra atėję iš praeities, o su jais ir tradicija apačioje nieko nemūvėti. Didžiuojuosi, kad esu tikras škotas. Tai tradicija, kurią reikėtų palikti ramybėje. (...) Kiltą segiu nuo tada, kai dar buvau mažas berniukas. Ir toliau segėsiu kiltą nemūvėdamas apatinių. Tai visai nėra nei vaikiška, nei nehigieniška“, – sako legendinis lenktynininkas.

Škotijos kiltų gamintojų asociacijos atstovas pasisakė „už judėjimo laisvę“ ir pareiškė nematąs nieko bloga, jei vyrai po kiltais nemūvės apatinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius