Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl patyčių pravirkęs berniukas ne tik sujaudino milijonus žmonių, bet ir sudomino sukčius

Socialiniuose tinkluose pastarosiomis dienomis masiškai išplito verkiančio berniuko pasakojimas apie mokykloje patiriamas patyčias, kuris sulaukė didžiulio atgarsio – palaikymą vaikui išreiškė ne tik milijonai eilinių žmonių, bet ir pramogų pasaulio bei sporto žvaigždės. Nesnaudė ir sukčiai – prisidengiant noru padėti berniukui surinkta keliasdešimt tūkstančių dolerių.
Keatonas Jonesas su mama Kimberly
Keatonas Jonesas su mama Kimberly / Asmeninio albumo nuotr. ir video kadras

11-metis Keatonas Jonesas iš Noksvilio miesto Tenesio valstijoje pasaulio dėmesio centre atsidūrė, kai jo mama penktadienį savo „Facebook“ paskyroje paviešino graudų įrašą su sūnaus pasakojimu apie mokykloje patiriamas patyčias.

Berniuko mama Kimberly Jones tą penktadienį turėjo atvažiuoti į mokyklą pasiimti savo sūnaus anksčiau, mat šis tapo patyčių auka per pietus valgykloje – bendramoksliai ant jo pylė pieną ir kaišiojo kumpį už drabužių, visa tai papildydami įžeidžiančiais komentarais. Ir tai, anot mamos, buvo jau ne pirmas kartas.

Bendramokslių niekinamas vaikas pats paprašė mamos, kad ši jį nufilmuotų, ir verkdamas papasakojo, ką jam tenka patirti.

„Kodėl jie tyčiojasi? Kokia to prasmė? – verkdamas klausė Keatonas. – Kodėl kai kurie randa džiaugsmą užsipuldami nekaltus žmones ir randa būdų, kaip būti žiauriais su jais? Žmonės, kurie yra kitokie, neturi būti dėl to kritikuojami – tai ne jų kaltė.“

Berniukas taip pat papasakojo, kad bendramoksliai jį vadino bjauriu ir šaipėsi iš jo nosies, juokėsi iš jo, kad šis neturi draugų.

Šį vaizdo įrašą paviešinusi berniuko mama kreipėsi į visus tėvus, kad šie pasikalbėtų su savo vaikais apie patyčias ir jų žalą. Vėliau Kimberly sakė nežinojusi, kokios reakcijos sulauks to įrašo paviešinimas – jis vienodai galėjo sulaukti tiek palaikymo, tiek kritikos.

Tačiau tokio palaikymo, kokio sulaukė, Kimberly ir pats Keatonas sako absoliučiai nesitikėję – per vos kelias dienas berniuko išpažintis peržiūrėta daugiau kaip 20 mln. kartų, jis jau buvo pakviestas dalyvauti vienoje pokalbių laidoje, tūkstančiai visiškai nepažįstamų žmonių išreiškė palaikymą jam, o žvaigždės siūlė savo pagalbą bei visaip drąsino berniuką.

Tenesio universiteto amerikietiškojo futbolo komandos žvaigždė Jarrettas Guarantano suskubo susitikti su Keatonu, ir paviešinęs jų bendrą nuotrauką tviteryje berniuką pavadino savo „nauju geriausiu draugu“.

Kantri muzikos žvaigždė Kelsea Ballerini, kuri yra kilusi iš Noksvilio, pažadėjo kitą kartą kai bus mieste kartu su Keatonu nueiti į jo mokyklos valgyklą ir pažiūrės, kaip iš jo besišaipę vaikai jo atsiprašys.

Populiariojo serialo „Keisti dalykai“ („Stranger Things“) žvaigždė 13-metė Millie Bobby Brown, dievinama paauglių, tviteryje Keatonui parašė: „Noriu būti tavo drauge“.

Holivudo aktorius Chrisas Evansas, kuris vaidina superherojų Kapitoną Ameriką, pakvietė Keatoną į kitais metais Los Andžele vyksiančią naujo „Keršytojų“ filmo pasaulinę premjerą.

Naujoje „Žvaigždžių karų“ dalyje Luką Skaivokerį vaidinantis Markas Hamillas tviteryje parašė: „Keatonai, nešvaistyk laiko galvodamas, kodėl šaipūnai yra tokie žiaurūs – jie tiesiog liūdni žmonės, manantys, kad kitų skaudinimas leis jiems pasijausti geriau, nes jie paprasčiausiai nemėgsta patys savęs. Jie tiesiog pavydi, nes tu toks protingas ir gražus“.

Palaikymo žinutes Keatonui siuntė ir kitos žvaigždės: aktoriai Eva Longoria, Patricia Arquette, Markas Ruffalo ir Patrickas J. Adamsas, dainininkai Hailee Steinfeld, Idina Mezel ir Kevinas Jonas, reperis Snoop Doggas ir kt.

Keatono Joneso ir jo mamos interviu laidoje „CBS This Morning“:

VIDEO: Boy speaks out on viral bullying video, mom addresses backlash

Patyčiomis apkaltinta pati mama

Tiesa, neilgai trukus ši istorija pasisuko netikėta linkme – pati berniuko mama buvo apkaltinta patyčiomis ir rasizmu. Mat jos „Facebook“ profilį panagrinėję nepažįstamieji aptiko porą nuotraukų, kuriose ji nufotografuota šalia konfederatų vėliavos, kurią daugelis amerikiečių laiko įvairių ekstremistų grupuočių, neapykantos ir rasizmo simboliu.

Pati Kimberly Jones tikina, kad tikrai nėra rasistė – tą esą galėtų patvirtinti bet kas, kas ją pažįsta. Vis tik po užplūdusios kritikos moteris savo „Facebook“ paskyrą pasidarė privačią.

Proga sukčiams

Beje, didžiulio atgarsio sulauksi Keatono istorija sudomino ir internetinius sukčius, kurie prisidengdami noru padėti berniukui galimai bandė išvilioti pinigus iš geraširdžių žmonių.

„GoFundMe“ platformoje buvo pradėtos dvejos pinigų rinkimo kampanijos, kuriose teigta, esą pinigai bus skirti Keatonui ir jo šeimai. Per kelias dienas berniuko istorijos sujaudinti žmonės suaukojo net 58 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau pirmadienį abi kampanijos buvo sustabdytos – vienos jų iniciatorius, kaip paaiškėjo, buvo visiškai nesusijęs su Jonesų šeima, o kitą pinigų rinkimo kampaniją pradėjęs Josephas Lamas iš karto sakė nesantis susijęs su ta šeima, bet tiesiog norintis jiems padėti.

„GoFundMe“ savo iniciatyva sustabdė abi kampanijas ir visos surinktos lėšos dabar yra užšaldytos – iki kol kompanija išsiaiškins, ar surinkti pinigai iš tiesų pasieks Keatoną. Priešingu atveju, visi suaukoti pinigai bus grąžinti juos aukojusiems žmonėms, mat priėjimą prie tų lėšų šiuo metu turi būtent „GoFundMe“, o ne kampanijas pradėję iniciatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius