Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje įvyko antros karališkosios vestuvės šiemet: susituokė karalienės anūkė

Šeštadienį Didžiojoje Britanijoje įvyko jau antrosios karališkosios vestuvės šiemet – Škotijos sostinėje Edinburge susituokė karalienės Elizabeth II anūkė Zara Phillips ir Anglijos regbio žaidėjas Mike‘as Tindallas. Tiesa, šios jungtuvės buvo gerokai privatesnės ir praėjo be išskirtinės karališkos pompastikos.
Zara Phillips ir Mike'as Tindallas
Zara Phillips ir Mike'as Tindallas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Santuoka

Kaip pranešė BBC, pasveikinti jaunavedžių ir sudalyvauti vestuvių ceremonijoje atvyko ir pati karalienė Elizabeth II su sutuoktiniu Edinburgo hercogu, princu Philipu. Kanongeito bažnyčioje vykstanti ceremonija – pirmosios Škotijoje vykstančios karališkos vedybos per beveik 20 metų.

Į vestuves suvažiavę bene visi ryškiausi britų karališkosios šeimos atstovai – princas Chalesas su žmona Camilla, princas Williamas su žmona Catherine bei jo brolis princas Harry.

Nuotaka Zara Phillips žengti prie altoriaus pasirinko vieno mėgstamiausių karalienės Elizabeth II dizainerių Stewarto Parvino suknelę. Prie jos 30-metė šviesiaplaukė priderino tiulio nuometą, dailią diademą ir garsaus batelių kūrėjo Jimmy Choo apavą.

Ceremonija Kanongeito bažnyčioje buvo privati – žiniasklaidos atstovai ir smalsuoliai į ją įleidžiami nebuvo, tačiau šventovės prieigose susibūrė šimtai karališkosios šeimos gerbėjų ir tiesiog škotų, norinčių palinkėti porai šeimyninės laimės.

Svečiai karališki, vestuvės – žemiškos

Z.Phillips ir 32-ejų M.Tindallo vestuvės, nors ir karališkos, buvo šimtus kartų kuklesnės, nei balandžio pabaigoje vykusios Didžiosios Britanijos princo ir Kate Middleton, kuri tapo Kembridžo hercogiene Catherine. Ką jau kalbėti, kad kainavo jos ne milijonus, o daugiausia keliasdešimt tūkstančių svarų sterlingų. „Mano vestuvės nebus panašios į Kate ir Williamo. Jos bus kur kas kuklesnės, skirtos tik artimiesiems ir draugams“, – anksčiau žurnalui „People“ sakė nuotaka.

Jaunavedžiai yra laikomi pasaulinio lygio sporto žvaigždėmis. Z.Phillips yra vienintelės karalienės Elizabeth II dukters – princesės Anne – jaunesnioji dukra. Moteris turi vyresnį brolį. Jokio titulo neturinti savo motinos sprendimu neturinti Z.Phillips yra buvusi jojimo trikovės pasaulio čempionė, ji yra tryliktoji eilėje į Didžiosios Britanijos sostą. Jos mylimasis M.Tindallas 2003-aisiais su Anglijos rinktine iškovojo Pasaulio regbio čempionato auksą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius