Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje uždraustos moksleivių seksualumą vaizduojančios „American Apparel“ reklamos

Didžiosios Britanijos reklamos priežiūros institucija trečiadienį uždraudė dvi drabužių kompanijos „American Apparel“ reklamas. Institucijai jos pasirodė kaip įžeidžiamos ir normaliu vaizduojančios seksualiai grobuonišką elgesį.
„American Apparel“ „Instagram“ paskyroje publikuota nuotrauka
„American Apparel“ „Instagram“ paskyroje publikuota nuotrauka / „Instagram“ nuotr.

Tose reklamose manekenė su klostuotu mokyklinio stiliaus sijonėliu nufotografuota pasilenkusi, iš po sijonėlio matyti jos apatiniai.

Uždraustas reklamines nuotraukas galite pamatyti ČIA.

Dėl šių reklamų pasiskundė du žmonės, kurių nuomone, tokie vaizdai yra nederami tiems sijonams kaip mokykliniams drabužiams reklamuoti. Vos pasirodžiusios reklamos sulaukė kritikos ir socialinėje žiniasklaidoje.

„Manome, kad šie vaizdai buvo be pagrindo ir vaizdavo moterį kaip daiktą, todėl buvo seksistiniai ir tikriausiai būtų sukėlę rimtą ir plataus masto įžeidimą“, – nurodė Reklamos standartų administracija (ASA).

Pasak ASA, tais vaizdais buvo „imituojamos vujaristinės nuotraukos „po sijonu“, padarytos be žmogaus sutikimo“, todėl potencialiai normaliu vaizduojamas „grobuoniškas seksualinis elgesys“.

„Iš konteksto, su kuriuo pasirodė šios reklamos, buvo tikėtina, kad tie, kas jas žiūri, suprastų, jog modelis buvo ar turėjo atrodyti kaip moksleivė“, – nurodė ASA.

„American Apparel“ teisino reklamas ir sakė, kad modelis buvo 30 metų moteris, kad tos reklamos nėra pornografinės ir kad jos buvo tik trumpam pasirodžiusios kompanijos interneto svetainėje ir „Instagram“ puslapyje (vėliau šios nuotraukos buvo pašalintos).

„American Apparel“ taip pat tvirtino, kad tie atvaizdai nebuvo kampanijos „atgal į mokyklą“ dalis, bet ASA tai ginčijo ir nurodė, kad minimos reklamos buvo „mokyklinių dienų“ nuotraukų kolekcijoje.

„American Apparel“, kuri garsėja pikantiškomis reklamomis, birželio mėnesį išvarė savo įkūrėją ir vadovą Dovą Charney po tyrimo dėl įtariamo nederamo elgesio ir virtinės įtarimų seksualiniu priekabiavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius