Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos karališkojo kūdikio gimimo įdomioji statistika

Apie nekantriai laukto naujausio Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nario atėjimą pateikiama daugybė įvairių skaičių – pavyzdžiui, kad jis svėrė 8 svarus 6 uncijas (3,8 kilogramo) arba kad su šiuo džiugiu įvykiu susijusių komentarų srautas socialiniame tinkle „Twitter“ siekė 25,3 tūkst. žinučių per minutę.
Kembridžo hercogienė Catherine (2013-ųjų balandį)
Kembridžo hercogienė Catherine (2013-ųjų balandį) / „Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr.

♦ 16 val. 24 min.: Tikslus laikas, kada princo Wiliamo žmona Kembridžo kunigaikštienė Catherine, dažnai vadinama tiesiog Kate, pirmadienį pagimdė savo pirmąjį sūnų.

♦ Trečiasis eilėje: Princas, kurio vardas dar nebuvo paskelbtas, bus trečiasis eilėje į Britanijos sostą. Berniuko senelis, sosto įpėdinis princas Charlesas, yra dabar valdančios karalienės Elizabeth II sūnus, o princas Williamas yra jo ir velionės princesės Dianos sūnus. Gimus šiam kūdikiui, Williamo brolis princas Harry tapo ketvirtuoju eilėje į sostą.

♦ 8 svarai 6 uncijos (3,8 kilogramo): Naujagimio svoris.

♦ Pirmasis anūkas: Princas yra pirmasis vaikaitis Charlesui ir Kate tėvams – Michaelui Middletonui ir jo žmonai Carole. Princo Charleso žmona Camilla, Williamo pamotė, jau turi penkis anūkus. Mažylis taip yra trečiasis karalienės Elizabeth II proanūkis.

♦ 22 dienos: Tiek laiko tarptautinės žiniasklaidos darbuotojai lūkuriavo prie ligoninės Londone, kurioje turėjo gimdyti Catherine. Liepos 1-ąją prasidėjęs budėjimas, sarkastiškai pramintas „Didžiuoju Keitės laukimu“ (Great Kate Wait), buvo įtemptas metas žurnalistams, trokštantiems nepraleisti progos pamatyti pirmąkart su tikėtinu būsimuoju karaliumi išeinančią kunigaikštienę.

♦ 2013 metų liepos 22-oji: Mažojo princo gimimo diena. Tą pačią dieną yra gimęs garsus amerikietis Edwardas Hopperis (1882-1967), mados dizaineris Oscaras de la Renta (gim. 1932), JAV dainininkė ir aktorė Selena Gomez (gim. 1992) ir Danijos princas Felixas (gim. 2002), kuris yra aštuntasis eilėje į savo šalies sostą.

♦ 1894-ieji: Vienu metu pastarąjį kartą gyveno trys tiesioginiai pretendentai į Britanijos sostą.

♦ 16 valstybių: Naujasis princas kada nors turėtų tapti 16 valstybių, sudarančių Tautų Sandraugą, formaliu vadovu: didžiosios Britanijos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Kanados, Jamaikos, Barbadoso, Bahamų, Papua Naujosios Gvinėjos, Grenados, Belizo, Antigvos ir Barbudos, Sent Kitso ir Nevio, Saliamono salų, Sent Vinsento ir Grenadinų, Sent Lusijos ir Tuvalu.

♦ 31 metai: Princo Williamo ir kunigaikštienės Catherine amžius.

♦ 25,3 tūkst.: per minutę vidutiniškai paskelbtų „Twitter“ žinučių skaičius, kai žinia apie gimusį kūdikį buvo paskelbta pirmadienį apie 20 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

♦ 15 343: Tiek kartų oficialus „Twitter“ pranešimas apie karališkojo kūdikio gimimą buvo pakartotinai paskelbtas kitose paskyrose. Karališkosios rezidencijos paskyroje @ClarenceHouse paskelbtoje žinutėje sakoma: „Jos Karališkoji Aukštybė Kembridžo kunigaikštienė saugiai pagimdė 4 val. 24 min. po pietų.“

♦ 4 965 svarų sterlingų (19 969 litai): Kaina už palatą ir įprastą gimdymą Londono centre esančiose Švč.Marijos ligoninės privačiame sparne „Lindo“, kur kūdikio susilaukė Kate. Už išskirtinį paketą reikia primokėti dar 1 050 svarų (4 223 litus). Williamas ir Harry abu gimė toje pačioje ligoninėje.

♦ 103: Tiek patrankų šūvių nuaidėjo Londone antradienį, sveikinant karališkojo kūdikio gimimą. Kariai iššovė 62 pabūklų salvę Londono Taueryje, dar 41 šūvis driokstelėjo Žaliajame parke (Green Park) netoli Bakingamo rūmų.

♦ 2 000: Maždaug tiek kitų kūdikių gimė Jungtinėje Karalystėje liepos 22 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius