Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos princas Williamas susižadėjo (nuotraukos, papildyta 19 val.)

Antradienį džiugią žinią pranešė Didžiosios Britanijos karališkoji šeima: princas Williamas susižadėjo su mylimąja Kate (visas vardas – Catherine) Middleton. Teigiama, kad vestuvės vyks kitą pavasarį ar vasarą.
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, anksčiau vadinta tiesiog Kate, dabar princo sužadėtinė turės susitaikyti su oficialesniu, savo pilnuoju vardu – Catherine Elizabeth Middleton. Kol kas nežinoma, kokį titulą ji gaus po vestuvių. Britų ekspertų nuomone, realiausias variantas – Velso princesė Catherine.

Mylimajai savo motinos žiedą sužadėtuvių progą įteikęs Princas Williamas yra antrasis eilėje prie Didžiosios Britanijos sosto. Jis savo vestuvėms išsirinko 2011-uosius, metus, kuriais būtų švenčiamos 30-osios jo tėvų – princo Charleso ir velionės princesės Dianos – santuokos metinės. Nors kol kas tiksli ceremonijos data nežinoma, kaip pranešė BBC, renkantis ją bus atsižvelgiama į daugybę faktorių, karališkų sukakčių. Teigiama, jog viena priežasčių neatidėlioti vestuvių buvo 2012-aisiais Londone vyksiančios vasaros olimpinės žaidynės – renginių nenorėta dubliuoti, juolab, kad abu veikiausiai pareikalaus didelių biudžeto išlaidų.

Pranešimas apie karališkąsias sužadėtuves buvo lakoniškas. „Velso princas yra laimingas, galėdamas pranešti apie princo Williamo ir Mis Catherine Middleton sužadėtuves. Vestuvės įvyks 2011-ųjų pavasarį ar vasarą Londone. Tolimesnės detalės apie vestuvių datą bus paskelbtos veliau. Karalienė ir kiti šeimos nariai žino apie princo Williamo sprendimą. Jis taip pat paprašė Mis Middleton tėvo leidimo tuoktis. Po vestuvių pora gyvens šiaurės Velse, kur princas Williamas toliau tęs savo tarnybą karališkosiose oro pajėgose“, – rašoma pranešime

Kaip pranešė karališkosios šeimos atstovai, 28-erių bendraamžiai K.Middleton ir princas Williamas susižadėjo dar spalį, atostogų Kenijoje metu.

Skyrybos ilgai netruko

Pora pradėjo susitikinėti prieš 8 metus, kai abu studijavo Faife esančiame Šv.Andrejaus universitete. Mažame miestelyje už 70 km nuo Londono gimusi K.Middleton studijavo meno istoriją, kaip ir princas. Santykiai tapo artimi, kai jie ir dar du draugai persikraustė gyventi vienuose namuose. Nors pradėjo susitikinėti anksčiau, jų santykiai buvo paviešinti 2004-ųjų kovą, kai K.Middleton ir princas Williamas drauge atostogavo Šveicarijos slidinėjimo kurorte. Nuo tada prasidėjo didžiulis britų spaudos susidomėjimas potencialia princo žmona, ji ne sykį skundėsi persekiojama paparacų. Spėliojimai apie galimas vestuves prasidėjo 2007-aisiais, tačiau jie nepasitvirtino, mat balandį pora nutarė skirtis. Tada rūmų gyvenimo komentatoriai spėliojo, kad tai galėjo įvykti dėl klasių skirtumo – K.Middleton kilusi iš viduriniosios klasės šeimos (merginos tėvas – buvęs pilotas, o motina – stiuardesė, kurie dabar turi savo verslą). Tačiau vos po poros mėnesių princas ir mylimoji vėl buvo kartu.

„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana
Princesė Diana

Nevengia palyginimų

Jau dabar svarstoma, ar K.Middleton taps tautos princese, kaip kad buvo princo Williamo motina Diana. Lyginamos ir jų vestuvės. Princo Williamo tėvai susituokė 1981-ųjų liepos 29 dieną. Jaunuosius Londono gatvėse sveikino per 600 tūkst. žmonių, dar 750 mln. juos stebėjo per televiziją. Ceremonijoje Šv.Pauliaus katedroje Londone dalyvavo apie 3,5 tūkst. žmonių. Tuomet Diana buvo vos 20-ies, o princas Charlesas – 32-ejų. Karališkoji pora pagarsėjo tuo, kad sakydami priesaikas labai jaudinosi ir net painiojo žodžius. Manoma, kad vyresnė K.Middleton labiau patyrusi ir lengviau tvarkysis su užplūdusiu jauduliu bei skiriamu dėmesiu.

Ypač aktyviai mados kritikai svarsto, kaip atrodys K.Middleton suknelė. Plačiai diskutuojama, kas taps jos dizaineriu. Daugumos nuomone, suknelė bus elegantiška, įspūdinga. Teigiama, kad princas Williamas greičiausiai prie altoriaus žengs su karine uniforma. Jau dabar neabejojama, kad būsima princo žmona taps moterimi, diktuojančia Didžiosios Britanijos stilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius