Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elizabeth II keliasi į Vindzoro pilį

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II savaite anksčiau persikels į Vindzoro pilį, o Japonijos imperatoriaus ir imperatorienės valstybinio vizito planai bus persvarstyti dėl kilusios koronaviruso pandemijos, antradienį paskelbė Bakingamo rūmai.
Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

93 metų monarchė jau nukėlė kai kuriuos visuomeninius renginius. Jos darbotvarkė yra toliau peržiūrima, britų vyriausybei paskelbus griežtesnes priemones koronaviruso plitimui pažaboti.

„Jos Didenybė persikels į Vindzoro pilį Velykų laikotarpiui ketvirtadienį, kovo 19 dieną, savaite anksčiau nei planuota. Gali būti, kad karalienė ten pasiliks ir po Velykų laikotarpio“, – sakoma rūmų pranešime.

„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II
„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II

Šią savaitę numatyti karalienės susitikimai su ministru pirmininku Borisu Johnsonu ir kitais pareigūnais įvyks kaip planuota. Tačiau būsimi renginiai bus peržiūrėti.

Atšaukiama arba atidedama keletas didelių viešų renginių, kuriuose turėjo dalyvauti karalienė arba kiti karališkosios šeimos nariai artimiausiais mėnesiais.

„Scanpix“ nuotr./Karalienės gimtadienio parado akimirka
„Scanpix“ nuotr./Karalienės gimtadienio parado akimirka

Tarp jų yra tradicinės Didžiojo Ketvirtadienio pamaldos Šv. Jurgio koplyčioje ir penki pobūviai, turėję vykti karališkame sode.

„Atskiri pranešimai dėl Vėliavos pagerbimo parado, Pergalės dienos 75-ųjų metinių minėjimo ir Japonijos imperatoriaus ir imperatorienės valstybinio vizito bus paskelbti vėliau, pasikonsultavus su vyriausybe“, – sakoma pranešime.

Japonijos imperatoriškosios poros valstybinis vizitas buvo numatytas šį pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius