Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elizabeth II pirmą kartą viešai prabilo apie princą Philipą po jo mirties

Karalienė Elizabeth II (95) šeštadienį atidarė šeštąją Škotijos parlamento sesijos atidarymo ceremoniją, kurioje pirmą kartą viešai prabilo apie princą Philipą po jo mirties, rašo People.com.
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas
Karalienės Elizabeth II ir princo Philipo vizitas Lietuvoje 2006 m. / Vida Press nuotr.

Princas Philipas mirė šių metų balandžio 9-ąją Vindzoro pilyje, sulaukęs 99 metų. Karalienė apie anapilin iškeliavusį vyrą viešai prabilo praėjus pusmečiui nuo jo mirties.

Škotijos parlamento sesijos atidarymo ceremonijoje monarchė kalbėjo apie Škotijos reikšmę jai ir jos velioniui vyrui, Edinburgo hercogui.

„Jau anksčiau esu kalbėjusi apie savo gilų, tvirtą prisirišimą prie šios nuostabios šalies bei daug džiugių prisiminimų, kurie mane ir princą Philipą sieja su Škotija“, – šios šalies svarbą akcentavo Elizabeth II.

Škotijoje 1947 metais įvyko Elizabeth II ir princo Philipo sužadėtuvės. Tų pačių metų lapkritį pora įteisino savo meilę susituokdami Vestminsterio abatijoje, kur susirinko per du tūkstančius svečių, tarp jų buvo šeši karaliai ir septynios karalienės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Elizabeth II ir princas Philipas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Elizabeth II ir princas Philipas

Škotijoje esančioje Balmoralio pilyje pora yra praleidusi daug vasarų. Prie karališkojoje rezidencijoje viešinčios karalienės ir princo Philipo dažnai prisijungdavo ir kiti karališkosios šeimos nariai. Škotijos aukštumose esančioje pilyje pora paskutinį kartą atostogavo 2020 m. rugpjūtį.

Šių metų liepos mėnesį monarchė į Balmoralio pilį pirmą kartą išvyko viena. Tiesiai iš ten ji atvyko į Edinburge vykusią Škotijos parlamento sesijos atidarymo ceremoniją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas

Renginyje taip pat dalyvavo princas Charlesas su žmona hercogienė Camilla.

Šiai progai karalienė Elizabeth II pasipuošė žaliu vilnoniu paltu ir auksine gėlėmis marginta suknele. Karalienės vilkėti drabužiai – britų dizainerio Stewarto Parvino kūriniai. Elizabeth II drabužių ansamblį papildė deranti skrybėlė ir karalienės Marijos deimanto sagė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius